Baskan Asgin Açiklamasi 'Hiç Kimse Vatandasimizi Magdur Edemez'

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çorum Ulas A.S.’nin kontak kapatacagi yönündeki haberlere tepki göstererek, "Hiç kimse vatandasimizi magdur edemez. Firmanin kamuoyunu sürekli mesgul eden bu tavirlarina bundan sonra asla müsaade etmeyecegiz. 18 Nisan 2022 Pazartesi itibariyle hatta çikmayan hiçbir otobüs bir daha seferine çikamayacaktir." dedi.

Baskan Asgin Açiklamasi 'Hiç Kimse Vatandasimizi Magdur Edemez'


Sehir içi toplu ulasim hizmetlerimizin daha saglikli bir sekilde sürdürülebilmesi için Çorum Belediyesi olarak çalismalarini özenle yerine getirdiklerini hatirlatan Baskan Asgin, "2019 yilinda yapilan ihale ile toplu ulasim hizmeti isini üstlenen özel toplu ulasim firmasina pandemi sürecinde ulasim hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için yaklasik 1 milyon TL yardim yaptik. Son aylarda artan maliyetler gerekçe gösterilerek ilgili firma Belediyemizden yardim talep etmis, bizler de yakit destegi vermeye basladik. Tüm ücretsiz binislerin maliyeti tam bilet fiyati üzerinden Belediyemiz tarafindan karsilanmaktadir. Dolayisiyla ücretsiz binen hiçbir yolcu yoktur. Bu destegin Belediyemize aylik maliyeti 1 milyon 200 bin TL civarindadir. 2022 yili içerisinde sadece ücretsiz binen yolcular için yapilan mali destek 4 milyon TL’yi bulmaktadir. Yolcu sayilari az olan otobüs hatlarini otobüsleriyle beraber devraldik, ilgili firmanin mali yükünü önemli ölçüde azalttik. Bu süreçte de 9 milyon TL ödeme yaparak firmanin ekonomik sikintilarinin çözümü için destek olduk" seklinde konustu.



"Hatta çikmayan otobüs bir daha sefere çikamaz"

"Çorum Ulas A.S.’nin sürekli olarak kontak kapama, is birakma gibi tartismalarini yersiz ve Belediyemize yapilmis büyük bir haksizlik olarak görüyoruz" diyen Halil Ibrahim Asgin "Bunu her seyden önce hemsehrilerimize yönelik saygisizlik olarak degerlendiriyoruz. Firmanin kamuoyunu sürekli mesgul eden bu tavirlarina bundan sonra asla müsaade etmeyecegiz. 18 Nisan 2022 Pazartesi itibariyle hatta çikmayan hiçbir otobüs bir daha seferine çikamayacaktir. Çorum Ulas A.S. içerisinde çok sayida halk otobüsü sahibi hatlarda çalismaya devam edeceklerini, bazi basin yayin organlarina yansidigi sekliyle sirket yönetiminin kararinin kendilerini baglamadigini beyan etmislerdir. Hatlara çikan ve hemsehrilerimizi magdur etmeyen otobüs sahiplerini bizler de magdur etmeyecegiz" dedi.



’Toplu tasimada kendi çözümümüzü üretecegiz’

Çorum Belediyesi olarak vatandaslarin toplu ulasimla ilgili en ufak bir magduriyet yasamamasi için her türlü tedbiri aldiklarini kaydeden Baskan Asgin "Çorum Ulas A.S.’nin hatlara çikmamasi halinde Belediyemiz bünyesindeki tüm otobüs ve minibüsler yarin sabahtan itibaren toplu ulasim hatlarinda hizmet verecektir. Ayrica, en kisa sürede kalici çözümü üreterek toplu ulasimdaki kullanim oranlarini ve kaliteyi artiracagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Bu süreçte hemsehrilerimizin gerekli anlayisi ve destegi göstereceklerinden süphemiz yoktur. Bugünden itibaren toplu ulasim konusunda kendi çözümümüzü üretecegimizi, Çorum Ulas A.S.’yi kesinlikle muhatap almayacagimizi kamuoyuna saygilarimizla duyuruyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA