Türkiye'nin Gururu Oldular.. 40 Ülke 210 Noktada Türk Bayragi'ni Tasiyorlar

Ihracatini geçen yil bir önceki yila göre yüzde 80’e yakin artiran Saloni Mobilya, Türkiye mobilya ihracatçilari içinde de ilk 10’a girdi. Saloni CEO’su Haluk Özbek, son 3 yilda çalisan sayisini 2, ihracati ise 3,5 kat artirdiklarini söyledi.

Türkiye'nin Gururu Oldular.. 40 Ülke 210 Noktada Türk Bayragi'ni Tasiyorlar
Inegöl’ün dis ticaret rakamlarinda 2021 yilinda en fazla ihracatini artiran sektör orman ürünleri oldu. Listede Saloni Mobilya da ihracatini en çok arttiran mobilya firmasi oldu. 2020 yilinda yaklasik 10 milyon dolarlik ihracat yapan Saloni, geçen yil bu rakami yüzde 80 oraninda bir artisla 18 milyon dolar seviyesine çikardi. Saloni Mobilya bu artisla birlikte siralamada 19’uncu siradan 11’inci siraya yükseldi.Rakamlari degerlendiren Saloni CEO’su Haluk Özbek, “Sirketimiz ve markamiz Saloni Mobilya olarak 72 ayri ülkeye 18 milyon dolarin üzerinde ihracat yaparak Inegöl mobilyacilari içinde Inegöl 2’ncisi, tüm kategorilerde ise Inegöl 11’incisi olduk. Tüm Türkiye mobilya ihracatçilari içerisinde de ilk 10’a girdik. Son 3 yilda çalisan sayimizi 2 kat, ihracatimizi 3,5 kat artirdik. Ülkemize ve insanimiza inanarak daha çok çalismaya devam edecegiz” dedi.

40 ülke, 210 noktada markali satis

Gelecek vizyonunu moda, tasarim ve verimlilik üzerine kurgulayan Saloni Mobilya, bant sisteminde butik üretimin yapildigi yeni tesisini bu yilin basinda devreye almisti. Inegöl Yenice Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 40 bin metrekare arazi üzerinde 24 bin metrekare kapali alana sahip tesisin sadece altyapisi için yapilan yatirim yilsonuna kadar 50 milyon lirayi bulacak. Yumusak grup üretiminin oldugu fabrikada 490 oturum/gün kapasitesi de yil içinde 750’ye çikarilacak. Saloni’nin ana pazarlarini Avrupa ve Amerika gibi ekonomileri oturmus, yüksek gelir grubuna sahip, ürün kalitesi ve reçetesine önem veren ülkeler yer aliyor.

CEO Haluk Özbek, mobilya sektöründe yumusak grupta kilogram basina ihracatin 4 dolar civarinda oldugunu, Saloni olarak bu rakami 7 dolara yükselttiklerini vurguladi. Global bir marka olma yolunda ilk adimi Almanya Mannheim’da kurduklari ihracat merkeziyle attiklarini hatirlatan Özbek, dünya genelinde 210 noktada yer aldiklarini, 40 ülkede tabelali satis yaptiklarini ve marka ihraç eden bir firma haline geldiklerini aktardi.
Kaynak: İHA