TCDD'den Tunç Soyer'in, 'Üç Aydir TCDD'yi Bekliyoruz' Sözlerine Açiklama

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) tarafindan yapilan açiklamada, “Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in; ‘Üç Aydir TCDD’yi Bekliyoruz’ açiklamasi gerçegi yansitmamaktadir” denildi.



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) tarafindan bazi basin yayin organlarinda ve sosyal medyada çikan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in “Üç aydir TCDD’yi bekliyoruz” sözlerine iliskin açiklama yapildi. Açiklamanin gerçegi yansitmadigi belirtilen TCDD ifadelerinde sunlar kaydedildi:

“TCDD ile Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ortak oldugu istirak sirketince isletilen IZBAN sisteminde, Izmir’de 17 bin ögrencinin ögrenim gördügü Katip Çelebi Üniversitesi Yerleskesi’ne banliyö duragi insaati için, defalarca yapilan basvurulara kayitsiz kalan Izmir Büyüksehir Belediyesi, algi operasyonu yaparak Lale Istasyonu için yer teslimi yapilmadigini belirtmektedir. TCDD olarak Büyüksehir Belediyesi ile yapilan görüsmelerde yolcu yogunlugu çok daha fazla olan Katip Çelebi Üniversitesi ile Lale Duraklarinin birlikte yapilmasi halinde yer teslimi yapilacagi konusunda kendilerine bilgi verilmistir.”

“Hizmet yerine laf üreten Izmir Büyüksehir Belediyesi bu açigini algi olusturarak örtmeye çalismaktadir”

TCDD’nin açiklamasinda, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin halen proje üzerinde mutabik kilinan gerekli revizeleri yaparak onay için TCDD’ye göndermedigi vurgulanarak, “Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Mürselpasa altgeçidi insaatini IZBAN yolcularimizin magduriyetine neden olacak sekilde, banliyö hattini kesintiye ugratarak yapmak istemeleri üzerine, TCDD tarafindan IZBAN seferlerinin aksamamasi için, demiryolu hatlarinin kademeli olarak kapatilmasi uygun bulunup, buna göre projenin revize edilmesi istenmistir. Ancak Izmir Büyüksehir Belediyesi, halen proje üzerinde mutabik kalinan gerekli revizeleri yaparak onay için kurumumuza göndermemistir. Hizmet yerine laf üreten Izmir Büyüksehir Belediyesi bu açigini algi olusturarak örtmeye çalismaktadir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA