Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Önümüzdeki 30 Yilda 198 Milyar Dolarlik Projeleri Planladik'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Önümüzdeki bir, iki üç, bes yili degil, önümüzdeki 30 yili planlayan büyük ve güçlü Türkiye var. Önümüzdeki 30 yilda, 198 milyar dolarlik projelerimizin hepsini planladik. Insallah bunlari bir program dahilinde yapacagiz" dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Önümüzdeki 30 Yilda 198 Milyar Dolarlik Projeleri Planladik'
Bakan Karaismailoglu, Karayollari Antalya Bölge Müdürlügü çalisanlarinin iftar programina katildi.

Karayollari 13. Bölge Müdürlügü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda konusan Bakan Karaismailoglu, Türkiye’nin dört tarafinda bütün çalisma arkadaslariyla yogun bir mücadele içinde olduklarini belirtti.

Mücadelelerinin amacinin büyük güçlü Türkiye’nin adimlarini atmak oldugunun altini çizen Bakan Karaismailoglu, “Karayollarinda çok büyük mücadeleler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Çünkü bize durmak yok. Son 20 yildir 28 bin 600 kilometreye çikarmis oldugumuz bölünmüs yollar sayesinde ülkemizdeki trafik kazalari yüzde 80’e varan azalmalar yasandi. Bunun karsiliginda yaklasik geçmis istatistiklere baktigimizda, bu güvenli yollar sayesinde yillik 12 bin can kurtariyoruz. Bu kadar mali ve cani kurtarmak önemli bir istir. Dünya içinde büyük bir istir, eksikliklerimiz var mi var. Yorulmadan çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Son 20 yilda yaptiklarina zaman yetmeyecegini dile getiren Bakan Karaismailoglu, “En son Çanakkale Köprüsü gibi dünyanin gipta ile baktigi, en büyük genmis açiklikli ve en uzun asma köprüsünü yaparak Türkiye ve dünyanin hizmetine sunduk. Mühendislik harikasi bir proje, artik dünyanin en büyük mühendislik ve teknolojik projelerini yapiyoruz. O yüzden bütün gelismekte olan ülkeler Türkiye’nin bilgi ve becerilerinden faydalanmak istiyor. Bizimde hedefimizi dünyanin gelismis en büyük ekonomileri arasinda yer almak, o yüzden bu güçlü alt yapi ile beraber önümüzde hiçbir eksik yok” dedi.



"Önümüzdeki 30 yili planladik"

Ulastirma projelerini birer akarsuya benzeten Bakan Adil Karaismailoglu, “Nasil sular, nehirler geçtikleri yerlere canlilik getiriyorlarsa, ulastirma projelerinin hepsi de yanidir. Bir bölgeye ne kadar güvenli ve hizli ulasabilirseniz o bölgenin istihdamina, tarimina, turizmine o derece fazlasiyla katki saglarsiniz. Çünkü biz son 20 yildir 170 milyar dolarlik yatirim yapmisiz bakanlik olarak. Bunun üretime, milli gelire etkisi kat be kat bundan çok fazladir. O yüzden yap islet devret, hem de kamu bütçelerini planli bir sekilde kullanarak dünyanin en büyük projelerini ayni anda yapabildik. Çanakkale Projesini yaparken ayni anda, Anadolu’daki projeleri yapabiliyorsak iyi bir planlama ve bütçenin eseridir. Bu projeler sayesinde 225 milyar dolara çikan ihracat rakamlari, bugün hedefimiz 250 milyar dolar. Bölünmüs yol 28 bin 600 kilometre diyorum ama bu her gün artiyor. Geçtigimizi günlerde 2053 Ulastirma ve Lojistik Master Plani’ni açikladik. 2053’e kadar artik yapacaklarimizi her yil neler yapacagimizi planladik ve siniflandirdik ve bunlarin takibini yapacagiz. Yani önümüzdeki yili ve 2, 5 yili degil, önümüzdeki 30 yili planlayan bir büyük Türkiye var. Önümüzdeki 30 yilda 198 milyar dolarlik projelerimizin hepsini planladik. Insallah bunlari bir program dahilinde yapacagiz” dedi.



"Otoyol uzunlugunu 8 bin kilometrenin üzerine çikaracagiz"

Son 20 yildir bütçenin yüzde 65’ini karayollarina harcadiklarini aktaran Bakan Karaismailoglu, “Bundan sonrada devam edecegiz. Önemli bir alt yapi açigini kapattik ama yine de bitmiyor. Bölünmüs yol uzunlugumuzu 2053 yilina kadar, bugün 28 bin 600 kilometre olan bölünmüs yol uzunlugumuzu, 38 bin kilometreye çikaracagiz. Otoyol uzunlugumuzu 8 bin kilometrenin üzerine çikarmak için bütün planlamalarimizi yaptik. Projelerimizi hazirladik. Hizli sekilde çalisiyoruz. Bizde açilislar temel atmalar hiç bitmiyor. Ihtiyaç nerede varsa biz oradayiz. Bir kutsal bir is yapiyoruz. Vatandasimizin milletimizin hayatini kolaylastiriyoruz, onun yasamina konfor getiriyoruz. Antalya’nin sabirsizlikla bekledigi, Antalya-Alanya otoyol ihalesini bu yaz gerçeklestiriyoruz. Önümüzdeki 2 yil içinde Antalyalilarin hizmetine sunup önemli bir eksigi giderecegiz. Antalya Havalimani’ni büyütüyoruz. Tarimda, sanayide hedeflerimiz var. Islimiz çok durmak yok yola devam” açiklamalarinda bulundu.

"Bu bayram daha yogun olacagiz"

Karayollari Genel Müdürü Abdülkadir Vuraloglu ise yaptigi konusmada, “Kuruldugu günden beri 72 yildir ülkemize güzel hizmetle veriyoruz, vermeye devam edecegiz. Bu sene karla mücadele ciddi emek verdik, önümüzde yapilacak çok çalismamiz var. Antalya sahil kenti ama Toroslarda akar mücadelesi yogun sekilde devam ediyor. Ciddi bir sikinti yasamadik. Karayollari olarak güçlü bir aileyiz. Bundan sonrada sizlere daha fazla kurdele kesimini saglayacagiz. Bu bayram daha yogun olacagiz. Bizde görevimizi yaparak kazasiz belasiz seyahat etmesine gayret edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA