Bakan Karaismailoglu TCDD Tasimacilik Bakimevi Isçileri Ile Sahurda Bir Araya Geldi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “2053 hedeflerimiz kapsaminda 52 ilimizi yüksek hizli tren aglariyla bulusturacagiz” dedi.

Bakan Karaismailoglu TCDD Tasimacilik Bakimevi Isçileri Ile Sahurda Bir Araya Geldi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari AS (TCDD) Eryaman Bakimevindeki isçilerle sahur yapti. Bakan Karaismailoglu, öncesinde yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi. Bakan Karaismailoglu’na Türk-Is Baskani Ergün Atalay eslik etti.

Son 20 senedir ülkemize ulastirma alaninda çok büyük atilimlar yapildigini hatirlatan Bakan Karaismailoglu, ”Biz de bu büyük sorumluluk üzerimizde biliyoruz. Özellikle son 20 yildir kara yolu agirlikli bir ulastirma yapisi yatirim programi uyguladik. Bundan sonra demiryolu agirlikli ulasim yatirim dönemine girmis bulunmaktayiz. Su anda ülkemizde 4 bin 500 kilometre demir yolu aginda çalismalarimiz var. Bu hatta hem yük hem yolcu tasiyacagiz. Bu yilin sonuna dogru Ankara-Sivas hattimizi da hizmete alacagiz. Karaman-Ulukisla, Aksaray-Ulukisla-İçel için çalismalarimiz hizla devam ediyor. Ankara-Izmir hattinda da çalismalarimiz hizli bir sekilde tekrar basladi.

Insallah önümüzdeki 2 yilin sonunda da hizmete almayi hedefledik. Bursa’yi Ankara-Istanbul YHT hattina baglamak için de yogun bir çalisma var. Ülkemizin Avrupa’ya açilan kapisi Kapikule-Çerkezköy, Çerkezköy-Halkali arasinda da çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor” seklinde konustu.

“2053 hedeflerimiz kapsaminda 52 ilimizi yüksek hizli tren aglariyla bulusturacagiz”

Türkiye’nin, hizli trenle yeni tanismasina ragmen Avrupa’nin 6’nci, dünyanin 8’inci yüksek hizli tren isletmecisi unvanina sahip oldugunu aktaran Bakan Karaismaioglu su ifadeleri kullandi:

"Su anda ülkemiz genelindeki 13 bin 22 kilometre olan tren demir yolu agimizda 2053 yilina kadar 28 bin kilometreye ulasma hedefi dogrultusunda önemli çalismalar yapiyoruz. 2053 hedeflerimiz kapsaminda 52 ilimizi yüksek hizli tren aglariyla bulusturacagiz.”

Bakan Karaismailoglu, isçilere yönelik, "Siz varsaniz biz de variz. Basari bir ekip isidir. Insallah el ele vererek ülkemizi bu büyük hedeflere hep birlikte ulastiracagiz. Hizimizi, enerjimizi daha da artiracagiz. Çünkü hedefimiz büyük güçlü Türkiye ve dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alacak Türkiye için hepinizin emegi olacak” dedi.

TCDD yollarinin önemli bir mesafe kat ettigini aktaran Türk-Is Baskani Ergün Atalay, “Türkiye’nin bu kuruma ihtiyaci var. Insanlarin bu kuruma ihtiyaci var. Kisin karin lapa lapa yagdigi yerde araçlarin çalismadigi yerde bu kurumun araçlari noksansiz çalismaya devam ediyor. Ulasim alaninda yapilanlari Türkiye’de herkes biliyor. Ama demiryollarinda yapilanlari biliyorum. Burasi benim evim burasi benim ocagim. Emegi olan herkese tesekkür ediyorum” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA