Erzincan'da Mart Ayinda 145 Trafik Kazasinda 2 Kisi Öldü, 126 Kisi De Yaralandi

Erzincan’da 2022 yilinin mart ayinda meydana gelen 145 trafik kazasinda 2 kisi hayatini kaybederken, 126 kisi de yaralandi.

Erzincan'da Mart Ayinda 145 Trafik Kazasinda 2 Kisi Öldü, 126 Kisi De Yaralandi
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi mart ayinda meydana gelen trafik kazalarini açikladi.

Buna göre Erzincan genelinde ocak, subat ve mart aylarinda meydana gelen toplamda 369 kazada 3 kisi hayatini kaybederken 229 kisi de yaralandi. Mart ayinda meydana gelen trafik kazalarinin 54’ü ölümlü ve yaralamali olarak kaydedilirken, 91 kaza maddi hasarla sonuçlandi.

Trafik kazalarinda en sik görülen sürücü hatalarinin ise araç hizini yol, hava ve trafigin gerektirdigi sartlara uydurmamak, kavsak, geçit ve kaplamanin dar oldugu yerlerde geçis önceligine uymamak, serit izleme ve degistirme kuralina uymamak, arkadan çarpma, dönüs kurallarina uymamak, kirmizi isik veya görevlinin ’dur’ isaretinde durmamak, tasit giremez trafik isareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaslamamak, yayalara geçis hakki vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, asiri hizla araç kullanmak, geçme yasagi olan yerlerden geçmek ve hatali sekilde veya yasak olan yerlere park etmek oldugu kaydedildi.
Kaynak: İHA