Rus Askerleri, Ukrayna'daki Televizyon Kanallarini Ve Radyolari Ele Geçirmeye Basladi

Rusya’nin Ukrayna’ya saldiri operasyonlarinda görev alan bazi Rus askerleri, Ukrayna için stratejik öneme sahip televizyon kanallarini ve radyo istasyonlarini kontrol altina almaya basladi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari hemen hemen tüm kentlerde araliksiz sürerken Ukraynalilar ise, sosyal medya, televizyon ve radyo kanallari üzerinden haberler alarak direnisini sürdürmeye çalisiyor. Bazi Rus askerleri ise Ukraynalilarin direncini kirmak adina stratejik öneme sahip olan televizyon kanallarini ve radyo istasyonlarini kontrol altina almaya basladi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yayinlanan görüntülerde, Rus askerlerinin Berdyansk kentinde yayin yapan bir televizyon kanali ve radyo istasyonu binasina girdigi dikkat çekti. Görüntülerde Rus askerlerinin ayni zamanda radyo ve televizyon kanallarinin sosyal medya hesaplarini inceledigi ve askerlerin takibe aldigi sosyal medya hesaplarinda Ukraynalilara, Rus saldirilariyla ilgili bilgiler aktarildigi görüldü.

Binaya baskin sirasinda ise silahli Rus askerleri, radyo ve televizyon kanallari binasinda güvenlik önlemleri alarak yayinlarini da durdurdu.
Kaynak: İHA