Antalya-Konya Karayolu Yogun Kar Ve Tipi Nedeniyle Tirlarin Geçisine Kapatildi

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde sabah saatlerinde baslayan kar yagisi etkisini arttirdi. Kar kalinligi 20-25 santimetreye kadar ulasirken karayolu saat 20.30 itibariyla tirlarin geçisine kapatildi.

Antalya-Konya Karayolu Yogun Kar Ve Tipi Nedeniyle Tirlarin Geçisine Kapatildi
Akseki’nin Yarpuz mahallesinden sabah saatlerinde baslayan kar yagisi aksam saatlerinden itibaren Akseki’de de baslayarak etkisini arttirdi. Kar yagisi sebebiyle Karayollari Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler Trafik akisinda aksama yasanmamasi için yolda biriken karlari temizliyor. Bin 825 metre rakimli Alacabel’de ise zaman zaman tipinin etkili oldugu yer yer görüs mesafesinin sifira kadar düstügü bildirildi.

Bölgede kar kalinliginin yer yer 20-25 santimetreye ulasirken, kar ve tipi sebebiyle saat 20.30 itibariyla karayolu tirlarin geçisine kapatildi. Tirlar dinlenme tesislerine yönlendirilirken, diger araçlar ise zincirli sekilde trafige çikmasina izin veriliyor. Yanlarinda zinciri bulunmayan bir çok araç ise yolda kaldi. Karayollari Alacabel ekibi çok sayida is makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalismasi yaparak yolun diger araçlar için trafige açik tutulmasini sagliyor. Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.
Kaynak: İHA