Türkiye'nin Öncü Kadinlari Unutulmadi

8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde birçok alanda Türk halkina öncülük eden kadinlarin gravür resim sergisi açildi. Tekirdag’da açilan sergiye ilgi büyüktü.

Türkiye'nin Öncü Kadinlari Unutulmadi
8 Mart Dünya Kadinlar Gününe özel Tekirdag’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde öncü olmus kadinlarin gravür çalismasi yapildi. Sergi, Tekirdag Kültür ve Turizm Müdürlügü Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezinde; Vali Aziz Yildirim, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Kültür ve Turizm Il Müdürü Ahmet Hacioglu, ögrenciler ve davetlilerin katilimiyla açildi.

Gravür portrelerinin sergisine katilimcilar yogun ilgi gösterirken, protokol üyeleri de portreleri tek tek gezerek detayli inceleme yapti.

Tekirdag Valisi Aziz Yildirim bugünün çok özel bir gün oldugunu ifade ederek, “Her günümüz kadinlarimizla güzel. Her günümüz eslerimizle, annelerimizle, çocuklarimizla ve bizleri yetistiren ögretmenlerimizle güzel” dedi.

Sergi Küratörü Enis Malik Duran ise yaptigi açiklamada, “Ben bu projeye 2 sene önce basladim. Üniversitede gravür derslerine giriyordum. Baski üzerine bu seçki daha önce yapilmadi Türkiye’de. Biraz sonra sergiyi gezince göreceksiniz. Ögrencilerimizle birlikte Türk halkina mal olmus, girisimleriyle aydinlara öncülük eden Türk kadinlarinin portrelerini çalistik. Ayni zamanda sergimiz ansiklopedik bir arsiv niteligi de tasiyor” diye konustu.

Sergi, 15 Mart 2022 tarihine kadar ziyaretçilerine açik olacak.
Kaynak: İHA