Karaman'da Heyelan Zeytin Agaçlarini Kökünden Söktü, Köy Yolunu Ulasima Kapatti

Karaman’da asiri yagislar nedeniyle yasanan heyelanda, 7 bin metrekarelik alan yaklasik 100 metre asagiya kayarken, zeytin agaçlarini kökünden söktü.

Karaman'da Heyelan Zeytin Agaçlarini Kökünden Söktü, Köy Yolunu Ulasima Kapatti
Merkeze bagli Bademli köyü Bilasan mevki’inde heyelan meydana geldi. Yasanan heyelanda çok sayida zeytin agaci kökünden sökülürken, bahçe yolu ulasima kapandi. Heyelan olayinin duyulmasinin ardindan AFAD Müdürü Serife Han, Karaman Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram ve Il Tarim ve Orman Müdürü Yusuf Sahinbas, bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve köy muhtari Ali Ünüvar’dan bilgiler aldi.

“Zeytin agaçlari yerle bir olmus durumda”

Heyelanin oldugu bölgede incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, tüm Bademli köy halkina geçmis olsun dileklerini iletti. Burada büyük bir dogal afet olayinin yasandigini belirten Bayram, “Hafta sonu meydana gelen bu heyelanla ilgili olarak köy muhtarimizin bizleri aramasiyla birlikte AFAD ve Il Tarim ve Orman Müdürümüz ile birlikte buraya geldik. Yaptigimiz incelemede bölgede ciddi anlamda zeytin ve fistik agaçlarinin heyelanda yerle bir oldugunu gördük. Bu tür heyelanlar genellikle kis günlerinde yasaniyor. Burasi mikro klima özelligi olan bir bölgedir. Asiri yagislardan dolayi heyelan meydana gelmis. Ovada susuzluktan dolayi obruklar olusurken, burada da fazla yagislardan dolayi heyelan olusmustur" dedi.

Köy Muhtari Ali Ünüvar da "Asiri yagislardan dolayi olusan heyelan korkunç bir görüntü olusturdu" diye konustu.

AFAD ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri yagislarin devam etmesi nedeniyle hasar tespit çalismalarin ileri ki günlerde yapilacagini belittiler.
Kaynak: İHA