'Ukraynali Milliyetçiler, Harkov Sehrinde Batili Gazetecilerin Katilimiyla Bir Provokasyon Hazirliyor'

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna’nin Harkov kentinde ülkedeki milliyetçi gruplarin gazetecilerin katilimiyla bir provokasyon hazirligina basladigini iddia etti.

'Ukraynali Milliyetçiler, Harkov Sehrinde Batili Gazetecilerin Katilimiyla Bir Provokasyon Hazirliyor'


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ediyor. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Donbass Bölgesi’ndeki gelismeleri aktararak, “Luhansk Halk Cumhuriyeti kuvvetlerinin birlikleri, saldiri operasyonlarina devam ederek Shandrigolovo, Aleksandrovka, Darilovo, Sredne, Lozovoe yerlesimlerini ele geçirdi. Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin silahli kuvvetleri ise Rozovka, Truzhenka, Znamenovka ve Puzatoye yerlesimlerinin kontrolünü ele geçirdi. Rus Silahli Kuvvetlerinin alt bölümleri genis bir cephede saldirilarini sürdürüyor. Donetsk Cumhuriyeti birimleriyle ayni yönde hareket eden Rus birlikler Pyatikhatki, Shevchenkovo, Pologi, Gusarka, Novodanilovka ve Shcherbaki yerlesimlerini kontrol altina aldi” ifadelerini kullandi.

“PROVOKASYONUN AMACI, HARKOV’UN SIVIL KONUT ALANLARINDAN RUS TOPÇULARINA ATES AÇMAKTIR”

Sözcü Konasenkov, milliyetçi gruplarin provokasyon hazirliginda oldugunu söyleyerek, “Lviv ve Ivano-Frankivsk bölgelerinde olusturulan milliyetçi gruplar, Donbass Bölgesi’nde sosyal ve altyapi alanlarina zarar veriyor. En büyük hasar su temini ve enerji sistemlerine veriliyor. Bu tür eylemlerin amaci, Donbass’ta insani bir felaket olusturmaktadir. Ukraynali milliyetçiler, Harkov sehrinde Batili gazetecilerin katilimiyla bir provokasyon hazirliyor. Teyit edilen verilere göre, Kiev Bölgesi, Zhilardi Caddesi’nde özel sektörde, evlerin arasina çoklu firlatma roket sistemleri yerlestirildi. Milliyetçiler, çocuklar da dahil olmak üzere yerel sakinlerin evlerini terk etmelerini engelliyor. Provokasyonun amaci, Harkov’un sivil konut alanlarindan Rus topçularina ates açmaktir. Tüm bunlar kameralarla görüntülenip batili gazetecilere aktarilmasi planlaniyor” dedi.

(Erhan Altiparmak / IHA)
Kaynak: İHA