EIB Baskani Uçak Açiklamasi 'Gençlerin Ülke Tarimini Daha Ileri Seviyelere Tasiyacagina Inaniyorum'

Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak, “Gençlerin ülke tarimini daha ileri seviyelere tasiyacagina inaniyorum ve güveniyorum” dedi.

EIB Baskani Uçak Açiklamasi 'Gençlerin Ülke Tarimini Daha Ileri Seviyelere Tasiyacagina Inaniyorum'


Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi (EIB), tarafindan gerçeklestirilen "Üçüncü Kusak Tarim Girisimciligi Egitimi Programi” tanitimi Ege Ihracatçi Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Program, Izmir Vali Yardimcisi Hulusi Dogan, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak ile Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in katilimlariyla basina tanitildi. Gençleri tarim sektörüne kazandirmayi amaçladiklarini söyleyen Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak, “Gençlerin ülke tarimini daha ileri seviyelere tasiyacagina inaniyorum ve güveniyorum” dedi.

Ülkemizin, çayir ve mera arazisi dahil 38 bin hektar tarim alani ve yillik 55 milyon ton meyve sebze üretimi ile çok büyük bir potansiyele sahip oldugunu dile getiren Uçak, “Bu potansiyeli daha verimli kullanmak, ihracatimizi arttirmak ve yeni pazarlar bulmak için yeni neslin enerjisine tarim sektörümüzün çok ihtiyaci vardir” diye konustu.



2021 yilinda Konak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile birlikte gençlerin katilimiyla yürütülen Gönüllü Son Hasat Projesi’nde gençlerin gözlerindeki isigi, azimlerini hep birlikte gördüklerini ifade eden Baskan Uçak, “Son Hasat Projesi’nde yer alan gençlerimizin, bahçelerde çalismalari, heyecanlari ve mutluluklari, son derece güzel ve umut vericiydi. Bu yilin basinda da Meltem Hocamiz bize iklime duyarli, bilinçli bir yeni nesil yetistirme fikriyle geldiginde birlik olarak büyük bir heyecan duyduk ve paydaslarimizla hizla çalismalara baslayarak 6 hafta sürecek Üçüncü Kusak Tarim Girisimciligi Egitimi Programi’ni hazirladik” dedi.

Sürdürülebilir tarim bilincini asilayacak ve farkindalik olusturacak bir program hazirladiklarini vurgulayan Uçak, “Türkiye’nin birçok yerinden 120’nin üzerinde basvuru aldik ve ilk egitim programimiz için 47 genç arkadasimizi belirledik. Tarim sektörümüzün, özellikle yas meyve sebze sektörümüzün istedigimiz seviyelere gelmesi için önümüzde yapilacak çok is var, biz bu seviyeye gençlerimizle gelecegimizi biliyor ve onlara güveniyoruz. Bu proje bizim için baslangiç ve bu programi yilin belirli dönemlerinde tekrarlayarak, ulasabildigimiz kadar gence ulasmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA