Her Ay 120 Binden Fazla Genç Gelecegine Fatih'te Hazirlaniyor

Fatih Belediyesi, 2 yil gibi kisa bir sürede 13 kütüphaneyi çocuklarin ve gençlerin hizmetine sundu. Ayni anda 2 bin ziyaretçiyi agirlama kapasitesine ulasan ve 150 bine yakin kitabin yer aldigi kütüphanelerin ziyaretçi rakamlari ise her ay bir önceki rekorunu yeniliyor.

Her Ay 120 Binden Fazla Genç Gelecegine Fatih'te Hazirlaniyor
Fatih Belediyesi’nin gençleri ve egitimi önceledigi politikalarla “egitimde firsat esitligi sunma” ilkesi çerçevesinde hizmete aldigi kütüphanelerde on binlerce genç gelecegini insa ediyor. Ilçede hizmet vermekte olan ikisi çocuk kütüphanesi olmak üzere toplam 13 kütüphane, her ay 120 bini askin ögrenciye hizmet veriyor. Ayni anda 2 bin ögrenci agirlama kapasitesine sahip kütüphanelerde 150 bine yakin kitaba, internete, bilgisayara, fotokopi hizmeti gibi dijital çagin gerektirdigi enstrümanlara kolay ve ücretsiz ulasabilme imkâni sunuluyor. Ayrica tüm kütüphanelerde ücretsiz çay, kahve ve çorbanin yani sira sürpriz ikramlarla ögrenciler gün içinde motive ediliyor.

2 çocuk kütüphanesinde 5-10 yas arasi çocuklarin kitap sevgisi gelisiyor

Fatih Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Kariye Refik Halid Karay ve Sümbülefendi Çocuk Kütüphanesi’nde 5-10 yas arasi çocuklarin hem okuma aliskanligi ve kitap sevgisi gelisiyor hem de eglenerek yeni bilgiler ediniyorlar. Çocuklar için özel olarak tasarlanan kütüphaneler ile 5-10 yas araligindaki çocuklara beraberindeki ebeveynleri esliginde kitap okumanin yani sira sanatsal becerilerini ve hayal güçlerini de gelistirme imkâni sunuluyor. Çocuklarin renkli dünyalarindan esinlenerek tasarlanan çocuk kütüphanelerinde yer alan etkinlik köselerinde satranç, tiyatro, drama, müzik, sanat ve serbest zaman etkinlikleri imkâni da sunuluyor. Binlerce kitap ile hizmet vermekte olan kütüphanelerde çocuklarin gelisimini destekleyici etkinliklerle güçlü kavrama yetenegine sahip olmalari, sinirsiz bir arastirma ve sentez bilinci kazanabilmeleri, kendi yeteneklerini kesfedip toplumda kendini ifade edebilen, özgüven duygulari gelismis birer birey olmalari hedefleniyor.

“Ideal bir model olusturdugumuza inaniyorum”

Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, “Iki yil zarfinda özene bezene insa ettigimiz, zevkle donattigimiz kütüphanelerimizin sayisi 13’ü buldu. Kütüphanelerimizde kullanicilara sagladigimiz huzurlu ortamla, çalisma konforuyla marka degeri yüksek ideal bir model olusturdugumuza inaniyorum. Gençlerimizden oldugu kadar anne babalardan da olumlu tepkiler aliyoruz. Bu geribildirimler bizi çok mutlu ediyor. Hedefimiz, Fatih’te yasayan her gencimizin kitaba, bilgiye ve ideal çalisma ortamina en rahat sekilde ulasabilmesidir” dedi.



Kütüphaneler Haftasi kutlamalari için hazirliklar tamamlandi

Istanbul’da kütüphane kültürünün en yogun yasandigi merkez olan Fatih, 28 Mart’ta baslayip 4 Nisan’a kadar süren Kütüphaneler Haftasi’nin da en keyifli ve dolu dolu kutlandigi yer olacak. Günler öncesinden yapilan hazirliklarla ögrencilere bu haftaya özel sürpriz yarismalar, hediyeler, ikramlar ve özel programlar sunulacak.
Kaynak: İHA