Fatih'te Tanistigi Kisiyi Ayni Gün Öldüren Saniga 25 Yil Hapis

Fatih’te ayni gün tanisip arkadas olduklari kisiyi evinde bogarak öldürdügü iddia edilen sanigin yargilandigi dava karara baglandi. Sanigi önce müebbet hapse çarptiran mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayi 25 yila indirdi.



Fatih’te 28 Nisan 2021 günü, parkta tanisip arkadas oldugu Ahmet Özkul’un evine giderek, ellerini kazak ile bagladigi ve bogarak öldürdügü öne sürülen tutuklu sanik Ercan Morkoç’un müebbet hapis talebiyle yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 39. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Ercan Morkoç ve taraflarin avukatlari hazir bulundu.

"Bu olayin münferit bir adam öldürme olayi oldugunu düsünmüyoruz’’

Durusmada müstekiler avukati Aker Çitak, "Bu olayin münferit bir adam öldürme olayi oldugunu düsünmüyoruz, sanik telefon kullanan biri degildir. Sikayetçiyiz, sanigin cezalandirilmasini ve tutukluluk halinin devamina karar verilmesini talep ediyoruz’’ dedi.



"Sahsin öldügünü bilmiyordum’’

Tutuklu sanik Ercan Morkoç esasa iliskin yaptigi savunmasinda, "Önceki savunmalarimi tekrar ediyorum, ben korktugum için daha önce söyleyememistim. Ahmet isimli sahsin öldügünü bilmiyordum. Kimseyi aramasin diye masada bulunan cep telefonunu alarak olay yerinden ayrildim. Öldürme eylemini maktulün herhangi bir esyasini almak için yapmadim. Pismanim’’ dedi.

"Böyle bir olayin olmasini istemezdim’’

Mahkemede son sözü sorulan sanik Ercan Morkoç, "Cezami çekmeye raziyim. Pismanim. Böyle bir olayin olmasini istemezdim’’ ifadelerini kullandi. Sanik, son sözünü söylemesinin ardindan gözyaslarina hakim olamadi.

25 yil hapis cezasina çarptirildi

Mahkeme, sanik Ercan Morkoç’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirilmasina hükmetti. Heyet, sanigin pismanligi, durusmadaki olumlu hali ile tavrini da dikkate alarak cezasinda indirim yapti ve 25 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasina, tutukluluk halinin de devamina karar verdi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 28 Nisan 2021 tarihinde süpheli Ercan Morkoç’un, Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne gelerek ismini bilmedigi ve daha önce görüsmedigi maktul Ahmet Özkul’u bogarak öldürdügünü söyledigi anlatildi. Süphelinin ifadesine yer verilen iddianamede, süpheli Ercan Morkoç’un çesitli suçlardan sabikasinin bulundugu, bir süre yaya olarak gezindikten sonra bir parkta oturdugu, orada ismini ögrendigi Ahmet Özkul’u görerek kendisinden sigara istedigi ve birlikte sohbet ettiklerini söyledigi kaydedildi. Süphelinin ifadesinin devaminda, sohbet ettikleri sirada maktulün kendisine alkol içip içmedigini sordugunu, evet seklinde yanit vermesinin üzerine beraber maktulün evine gittiklerini, evde alkol aldiklari sirada aralarindaki bir mesele dolayisiyla laf dalasi ile kavga etmeye basladiklarini, maktulün mutfak tezgahinin üzerindeki biçagi alarak kendisine saplamaya çalismasinin üzerine kendisini savunmak amaciyla boynuna sarilarak maktulü bogmaya çalistigini söyledigi belirtildi. Iddianamede yer alan süphelinin ifadesinin devaminda, bir süre sonra maktulün hareketsiz kaldigini, öldügünü anlamadigini, tekrar kendisine saldirmasini önlemek için ellerini orada bulunan bir kazakla bagladigini ve kapiyi kilitleyerek evden ayrildigini söyledigi kaydedildi. Iddianamede süpheli Ercan Morkoç’un ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA