Asik Veysel Vefatinin 49. Yilinda Esenyurt'ta Anildi

Esenyurt Belediyesi tarafindan Türk Halk Ozani Asik Veysel Satiroglu’nun vefatinin 49. yili nedeniyle anma programi düzenlendi. Programa Esenyurtlular yogun ilgi gösterdi.

Asik Veysel Vefatinin 49. Yilinda Esenyurt'ta Anildi
Türk Halk Ozani Asik Veysel Satiroglu vefatinin 49. yilinda Esenyurt Belediyesi tarafindan düzenlenen programla anildi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programina, Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’un yani sira birçok vatandas katildi.

Program Asik Veysel’in hayatini anlatan kisa filmle basladi.

Ardindan sanatçi Cengiz Özkan ve ekibi sahne aldi. Asik Veysel’in türkülerini seslendiren Özkan’a vatandaslar eslik etti.

"Asik Veysel bu cografyanin en önemli degerlerinden bir tanesi"

Asik Veysel’in önemli degerlerden bir tanesi oldugunu ifade eden Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, "Anadolu cografyasinin her bir kösesinde ayri bir güzellik var. Asik Veysel bu cografyanin en önemli degerlerinden bir tanesi ve gerçekten yüreginden gelen bütün olumsuzluklara ragmen sevgiyi etrafa saçan bir ozanimiz. Ona sahip çikmak onu anmak hepimizin görevi. Onlara sahip çikmadan kendimizi var etmek mümkün degil. Asik Veysel’in yüregindeki güzellikleri çok az insan tasir. Düsünün ki kendisini terk eden karisinin ayakkabisina magdur olmasin diye para birakan koca yürekli ozanimiz. Keske hepimizin onun kadar yüregi büyük olsa. Bu çok degerli insanlari da anmak bizim görevimiz" dedi.

Kaynak: İHA