Rusya'nin Ukrayna'nin Nikolaev Ve Mariupol Kentlerine Saldirilari Araliksiz Devam Ediyor

Rusya, isgal ettigi Ukrayna’nin Nikolaev ve Mariupol kentlerine düzenledigi saldirilara gece boyunca araliksiz devam etti. Iki kentte de gece boyunca gökyüzü, Rusya tarafindan atilan bombalarla aydinlandi.

Rusya'nin Ukrayna'nin Nikolaev Ve Mariupol Kentlerine Saldirilari Araliksiz Devam Ediyor
Rusya’nin, Ukrayna’ya düzenledigi saldirilarinin 16. gününde ülkenin bazi kentleri yeniden Rus ordusunun hedefi oldu. Ruslarin en çok saldiri düzenledigi Nikolaev ve Mariupol kentleri, Rus ordusu tarafindan hem uçaklarla hem de roketlerle bombalandi. Mariupol kentinde gündüz yapilan saldirilar gece de araliksiz devam etti. Mariupol’de bazi sivil yerlesim alanlarina roketlerin isabet ettigi ögrenildi. Kentin bazi noktalarinda ise Rus ve Ukrayna askerleri arasinda çikan meskun mahal çatismalar devam ederken, Ukrayna askerleri ise roketlerle harabeye dönen binalari kendilerine mevzi edinip Rus askerlerine karsi hafif silahlar ile direnmeyi sürdürüyor.

Ukrayna’nin saldiri altinda bulunan bir baska kenti olan Nikolaev’de ise gece boyunca Rus ordusunun saldirilari devam etti. Rusya tarafindan atilan roketlerin bazi yerlesim alanlarina isabet ettigi görülürken, bazi binalara da roketlerin isabet ettigi ögrenildi. Nikolaev’de bir toplu konuta düsen roket nedeniyle bir apartmanda ise yangin çiktigi ögrenilirken, bu binalarda sivillerin olup olmadigi yönünde henüz resmi bir açiklama yapilmadi. Rus ordusunun hem Mariupol hem de Nikolaev’de saldirilari hala devam ediyor.
Kaynak: İHA