Polonya Basbakani Morawiecki Açiklamasi 'Putin Ile Mücadelenin Bir Maliyeti Var'

Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari nedeniyle ülkedeki yükselen enflasyona dikkat çekerek, "Putin ile mücadelenin bir maliyeti var. Bu yüzden enflasyona karsi ekonomik koruma kalkani programinin süresinin uzatilacagini söyleyebilirim" dedi.

Polonya Basbakani Morawiecki Açiklamasi 'Putin Ile Mücadelenin Bir Maliyeti Var'


Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki, ülkenin Bati Pomeranya bölgesinde yapimi süren Baltik boru hatti ile ilgili çalismalari denetlemek üzere Goleniow sehrine yaptigi ziyaret sonrasi önemli açiklamalarda bulundu. Polonya Basbakani Morawieck yaptigi açiklamada, "Putin ile olan mücadelenin bedelini yüksek akaryakit, yüksek gaz fiyatlarinda ve diger ham madde fiyatlarinda görmekteyiz ve üstlenmekteyiz. Söz konusu ham maddeler gidaya dönüsüyor. Örnek olarak tahil fiyatlarindaki artis daha yüksek gida fiyatlarina yol açiyor. Biz bu durumu bagimsizlik mücadelemiz olarak görüyoruz. On yillardir hatta yüzyillardir Rusya’ya köle olmamak için verdigimiz mücadele devam ediyor. Enflasyona karsi kalkan genisletilecek. Simdi Putin karsiti bir kalkan üzerinde çalisiyoruz. Çünkü Putin siyaseti ve propagandasiyla devletlerin egemenligini yok eden bu acimasiz güce karsi direnmek zorunda oldugumuz tarihi bir zamandayiz. Bu güç bugün Ukrayna’da masum insanlari öldürerek katliama sebep oluyor” dedi.

Basbakan Morawiecki ayrica açiklamasinda, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari nedeniyle ülkedeki yükselen enflasyona dikkat çekerek, "Putin ile mücadelenin de bir maliyeti var. Bu yüzden enflasyona karsi ekonomik koruma kalkani programinin süresinin uzatilacagini söyleyebilirim" ifadelerine yer verdi.

“Baltik Boru Hatti’nin en kisa sürede bitirilmesi gerekir”

Basbakan Morawiecki konusmasinda Baltik Boru Hatti’nin önemine de deginerek, "Rusya’nin Bati ülkelerine karsi her firsatta santaj malzemesi olarak kullandigi petrol ve gaz konusunda Baltik Boru Hatti’nin bizi bagimsiz kilacak derecede önemli bir altyapi yatirimi oldugu ortaya çikti. Bu projenin mümkün olan en kisa sürede bitirilmesi ve bu konuda ülkelerimizin Rusya’dan bagimsizligini bir an önce kazanmasi gerekir. Avrupa Birligi’nin (AB) durumun önemini kavramis olmasi ve bu konuyu ana politika olarak benimsemesi çok önemli" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA