Almanya'da Mühendis Oldu, Mekke'de Oteller Yapti, Kahramanmaras'ta Tatlici Oldu

Almanya’da insaat mühendisi olan 57 yasindaki Kahramanmarasli Yunus Terli, 2011 yilinda cami cemaatinden birinin teklifi ile tasindigi Suudi Arabistan’da oteller yapti. Terli, korona sürecinde döndügü memleketi Kahramanmaras’ta tatlicilik yaparak geçimini sagliyor.

Almanya'da Mühendis Oldu, Mekke'de Oteller Yapti, Kahramanmaras'ta Tatlici Oldu
14 yasinda ailesi birlikte Almanya’ya giden Terli, orada okuyarak insaat mühendisi oldu ve bu ülkede 20 yil mühendis olarak çalisti. Cuma namazi için sürekli gittigi camide, cami hocasi ile birlikte, “Allah’im; yiyecegimi, içecegimi, asimi ekmegimi, sevdigin kullarin arasina tayin eyle” diye dua eden Terli, bu duasindan yarim saat sonra gelen birisinin, "Umreye gider misin?" sözü üzerine teklifi yaptigi duanin bir yansimasi olarak düsünerek Suudi Arabistan’a tasinmaya karar verdi.

Hikayesini IHA muhabirine anlatan Terli, “1979 yilinda Almanya’ya gittim. Orada okullari bitirdim. Mühendis oldum. Bir Cuma günü Cuma namazina gittim. Hocamin adi da Yunus’tu benim adim da Yunus. Hocama dedim ki ’Ben dua edecegim sen de amin der misin’ dedim. Hocam da; ‘Ben her duaya amin demem’ dedi.

Ben de bunun üzerine hocama; ‘Hocam Müslümanin dilinde, damarinda, kaninda zulüm olmaz’ ondan sonra hocam benle birlikte; ‘Allah’im; yiyecegimi, içecegimi, asimi ekmegimi, sevdigin kullarin arasina tayin eyle’ duasini ettik. Hocam da ben de duaya amin dedik. Aradan yarim saat geçmeden, adamin birisi ofisin camini kirarcasina içeri girdi. Girdigi zaman sordugu ilk soru; ‘Mekke ye gider misin’ dedi, ’sen gel, benim ettigim duanin aminisin’ dedim. ’Mekke’de 8 bin 400 kisilik bir otel yapilacak, buraya Almanya’dan kaliteli eleman ariyor’ dedi.

Aradigi özellikler de bizde vardi. Kendi imkanlarimiz ile daha önce orada hac yapmistik. Yine gider umremizi yapariz dedim ama hala ordayiz” dedi.



“Kabe’de oteller yaptim”

Suudi Arabistan’da birçok otel yaptigini belirten Terli sunlari kaydetti: “20 sene orada kendi is yerimiz vardi. Kabe’ye gittik ve oradaki otelleri yaptik. Oradaki hacilar ve hocalar dediler ki; ‘Mekke’de Türk tatlisi yok, bunu yaparsaniz güzel olur’ dediler. Ben de gittim 18 bin dolara makineler aldim. Saate 660 tane kivrim tatli, saatte 5 kilo döken Izmir lokmasi makinesi yaptim. Oraya gelen Allah’in misafirlerine ikram ettim. Korona dolayisiyla sehrime tekrar geldim. Burada da bu isi yapiyorum. Hem vatandas el degmeden tatli yesin hem de hijyenik olsun istedim. Türkiye’de HES kodumuz kalkti ve koronanin bittigini ilan ettiler. Biz rabbimizden umut ediyoruz ki, tekrar Allah’in evi peygamber diyarinin yeniden hacilarimiza açilmasini, en kisa zamanda devlet büyüklerimizden rica ediyoruz.”
Kaynak: İHA