Önce Bacaklarini Kaybetti, Simdi De El Parmaklarini Kaybetme Tehlikesi Yasiyor

Otobüs kaptanligi yaparken facianin önüne geçerek otobüsteki 50 kisinin hayatini kurtaran ve yasadigi kaza sonrasinda her iki bacagini kaybeden Ramazan Aslan, simdi de el parmaklarini kaybetme tehlikesi yasiyor.

Önce Bacaklarini Kaybetti, Simdi De El Parmaklarini Kaybetme Tehlikesi Yasiyor


Yillar önce 45 yasindaki Ramazan Aslan’in kullandigi ve içerisinde 10’u çocuk toplamda 50 yolcunun bulundugu otobüs, Sivas-Aydin seferi sirasinda yoldaki asiri buzlanma dolayisiyla 70’inci kilometrede kaymaya basladi.

Kaza ihtimaline karsi otobüsün lastiklerine zincir takmak için araçtan inen Aslan bir anda otobüsün kaydigini fark etti. Uçuruma dogru kayan otobüsün lastiklerinin altina kendini atarak otobüsü durdurmayi basararak yolcularin hayatini kurtaran Aslan, yasanan olayin ardindan eksi 16 derece havada 6 saat süren çalismalar sonucunda otobüsün altindan kurtarildi. Olayda iki bacagini ve 5 el parmagini kaybeden ve su satarak bacaklari için protez parasini toplamaya çalisan Aslan için, Aydin Valiligi tarafindan yardim hesabi açildi. Açilan yardim hesabi sayesinde hayirseverlerin destegi ile protez bacaklari için toplanan para ile protez bacaklarina kavusan Aslan, simdi de dolasim sistemindeki rahatsizlik nedeniyle el parmaklarinin tamamini kaybetme riski yasiyor.

"Tedavi olamazsam parmaklarimi teker teker kaybedecegim"

Yasanan olayda 5, sonrasinda da 2 olmak üzere toplamda 7 el parmagini kaybeden ve hayatini devam ettirmekte zorlandigini ifade eden Ramazan Aslan, "Yasadigim olayi ömrüm boyunca asla unutamam. Tamamen saglikli bir insanken otobüsteki insanlarin hayatini düsünerek kendimi otobüsün altina attim. Yolculari kurtarmayi basardim ancak sonrasinda ben engelli kaldim. Çok sükür yolcularim da ben de hayattayiz ve bu benim için en büyük sükür nedeni. Olayda bacaklarimi kaybettim ve 5 el parmagim kesildi. Sag olsunlar Aydin Valiligi bana bir yardim hesabi açti ve yapilan haberler sayesinde tüm Türkiye’den yardim yagdi ve protezlerime kavustum. Sonrasinda yasadigim saglik sorunlari nedeniyle 2 parmagim daha kesildi. Simdi de diger parmaklarimi da kaybetme tehlikem var. Çogu parmagim olmadigi için günlük hayatimi sürdürmekte zorluk yasiyorum digerleri de kesilirse ne yaparim bilmiyorum. Bunun önüne geçilebilmesi için ithal bir ilaç var. Sag olsun yardimsever biri yardimci oldu ilaci bir kez kullanabildim ancak devaminin gelmesi lazim. Tedavi olamazsam diger parmaklarimi da teker teker kaybedecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA