Hirsizligi Önlemeye Çalisan Adam 7 Kisilik Grubun Saldirisina Ugradi.. O Anlar Kamerada

Avcilar’da, çalistigi is yerine ait demir ve tahtalari çalan kisiye müdahale etmeye çalisan adam, iddiaya göre kafede oturan Gelecek Partisi üyesi bir grubun saldirisina ugradi. Silahla darp edilen ve biçakla kasigindan agir yaralanan 5 çocuk babasi adam çalismaz duruma gelirken, olayla ilgili gözaltina alinan 3 kisiden 2’si tutuklandi. Uluyol’un darp edilme ve biçaklanma ani güvenlik kamerasina yansidi.

Hirsizligi Önlemeye Çalisan Adam 7 Kisilik Grubun Saldirisina Ugradi.. O Anlar Kamerada


Olay, 19 Aralik 2021 tarihinde Avcilar Denizköskler Mahallesinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, bir dügün salonuna ait insaatta günlük olarak çalisan Osman Uluyol, komsularinin uyarisiyla Afganistan uyruklu iki kisinin demir ve tahtalari çaldigini fark etti. Hirsizlardan biri kaçarken digeri kagit toplama arabasiyla demir ve tahtalari götürerek uzaklasmaya basladi.

Bunun üzerine Uluyol, arkasinda kosup müdahale etmek istedi.

Bu sirada yakinindaki kafede oturan bir sahis Uluyol’a, adama müdahale etmemesini söyledi.

Yasanan sözlü tartisma büyüyünce, kafe önündeki adam oturan arkadaslarini çagirarak, gelen 7 kisilik grup 5 çocuk babasi Osman Uluyol’u darp etti.

Gelecek Partisi üyesi oldugu ögrenilen 7 kisilik grup üyeleri Uluyol’u tabanca kabzasiyla darp etti, biçakla yaraladi. Uluyor kanlar içinde yerde kalirken, saldirganlar olay yerinden uzaklasti. Yarali adam olay yerine gelen saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

YASANAN OLAY GÜVENLIK KAMERASINA DA YANSIDI

Polisin olay yerindeki incelemenin ardindan baslattigi yakalama çalismasinda 3 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinan Halil T., Mustafa T., ve Turan S., emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkemede savunmalari alinan süphelilerden Halil T, adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, Mustafa T, ile Turan S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaydan agir yaralanarak çikan 5 çocuk babasi Osman Uluyol, yaraya baktikça psikolojinin bozuldugunu söyledi.

Uluyol, “Çalistigim yere iki tane hirsiz girmis. Hirsizlari komsular gördü, beni uyardi maliniz çaliniyor dedi.

Biz de kosarak gittik müdahale ettik. Biri kaçmis, digerini yakaladik malzemelerini bosaltirken arkadan biri saldirdi. Dedi ki, niye bu adamlara bulasiyorsunuz, dedik ki bunlar hirsiz. Sonra biri ‘birak lan’ dedi, derken saldirdi. Kafa atti, ikincisi geldi derken yere düstüm. Arkadan biri gelip silahin kabzasi ile kafama vurdu. Sonra ayaga kalkarken, biri arka baldirimdan iki tane biçak vurdu. Yine tam kalkarken digeri arkadan kelebek biçakla iki yerimden daha biçakladi. Ben de o anda anlamadim kendimi savunmak için onlara tas attim. Ondan sonra ambulansla hastaneye gittim” diye konustu.



"GRUP BIR SIYASI PARTIYE AITMIS, BENI ÖLDÜRMEYE NIYETLENDILER"

Hastanede bir hafta yatisi olmasi gerekirken 1 gün sonra taburcu edildiklerini anlatan Uluyol, “Yaklasik 50 gündür yatiyorum, beni kimse aramadi. Ne arayip soran oldu, gelen giden oldu. Bunlar beni öldürmeye kalktilar, ben de onlar hakkinda sikayetçiyim. Bende kalici bir eser biraktilar. Polisten aldigima göre 3 kisiyi aldilar, birini birakmislar 2’si tutuklanmis. Ama bana saldiranlarin 6-7 kisi oldugunu biliyorum. Sonradan ögrendim ki bunlar bir siyasi partinin mensubu bir grup, Izmir’den gelmisler” diye anlatti.

"HAYATIMIZ ALT ÜST OLDU, ÇOCUKLARIM BABASIZ KALABILIRDI"

Esinin 19 Aralik 2021’de talihsiz bir olay yasadigini anlatan Hülya Uluyol, “Esim ise giderken hirsizlik yapan yabanci uyruklu iki kisiye malzemeleri birakin derken, o sirada kafede oturan siyasi grubun, ‘birak çalsinlar iki üç parça, niye müdahale ediyorsun ne var bunda’ deyince esimle onlar arasinda tartisma çikiyor. Ve esim böyle bir olay yasiyor. Silahin dipçigi ile kasini patlatiyor ve içerden gelen grupla saldiriyorlar. Esim ekmegini savunurken maalesef siyasi partili grup ta hirsizi savunarak esimi biçakladilar. Bir anda hayatimizi alt üst ettiler. Biçaklamak bu kadar kolay olmamali. 5 çocuklu bir aileyi, o çocuklar suan babasiz kalabilirdi, yetim kalabilirdi” ifadelerini kullandi.

(Medeni Topaloglu / IHA)
Kaynak: İHA