Çiftçi Vergi İdaresi Geri Ödemeleri Yattı Mı? 2022 Çiftçi Vergi Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Çiftçi vergi idaresi geri ödemeleri birçok kişi tarafından odlukça merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında 2022 çiftçi vergi idaresi geri ödemeleri ne zaman sorusu yer aldı. Peki, 2022 çiftçi vergi idaresi geri ödemeleri ne zaman yatacak? 2022 çiftçi vergi ödemesi yattı mı? Çiftçi vergi ödemesi nasıl yatacak? İşte merak edilenler...

Çiftçi Vergi İdaresi Geri Ödemeleri Yattı Mı? 2022 Çiftçi Vergi Ödemesi Ne Zaman Yatacak?
Çiftçilerden kesilen vergilerin iadelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Konu kapsamında birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak iadelerin başvurularının alınmasının ardından birçok kişi konu kapsamında araştırmalara başladı. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında çiftçi vergi idaresi geri ödemeleri yattı mı ve 2022 çiftçi vergi ödemesi ne zaman yatacak soruları yer alıyor. Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle çiftçilerden alınan tarımsal destek ödemesinden stopaj ve gelir vergisi kesintisinin kaldırılmasıyla son 5 yıl içerisindeki vergi kesintilerinin geri ödemesi yapılacak. Başvuruların aralık ayında alınmasının ardından birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Çiftçi vergi idaresi geri ödemeleri yattı mı ve 2022 çiftçi vergi ödemesi ne zaman yatacak sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

2022 Çiftçi Vergi İdaresi Geri Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?


Çiftçiler için ödenen tarımsal destek ödemelerinden stopaj ve gelir vergisi kesintilerinin kaldırılmasıyla son 5 yıl içerisinde ödemesi gerçekleşen kesintilerin geri ödemesi yapılacak. Bu nedenle birçok vatandaş 2022 çiftçi vergi idaresi geri ödemeleri ne zaman yatacak sorusuna cevap aramaya başladı. Geçtiğimiz sene başvuruların alınmasının ardından birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Bu nedenle birçok çiftçi ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı veya Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Resmi bir açıklama yapılması halinde güncel gelişmelerden sitemizi takip ederek haberdar olabilirsiniz.


Çiftçi Vergi İdaresi Geri Ödemeleri Yattı Mı? 2022 Çiftçi Vergi Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Çiftçi Vergi İadeleri Nasıl Ödenecek?


Vergi kesintilerinin geri ödenmesini bekleyen birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında çiftçi vergi iadeleri nasıl ödenecek sorusu yer alıyor. Başvuru yapan çiftçiler verdikleri banka numarası ile bu bankalardan ödenen kesintilerini geri alabilecek. Ödemelerin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacağı da belirtilenler arasında yer alıyor.


Çiftçi Vergi İdaresi Geri Ödemeleri Yattı Mı? 2022 Çiftçi Vergi Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Kimler Vergi İadesi Alabilecek?


Konu kapsamında birçok kişi kimler vergi iadesi alabilecek sorusuna cevap aramaya başladı. Yeminli mali müşavir İlyas Emre Yayla sadece gelir vergisi mükellefi çiftçilerin aldığı ve bunlar üzerinden kesilen vergilerin geri alınabileceğini belirterek “Kurumlar Vergisi mükellefleri iade alamayacağı gibi Gelir Vergisi mükelleflerinden de bu destekler kapsamında beyan yolu ile ek bir ödeme yapanların olması durumunda da bu mükelleflere de bu ek vergi ödemesi iade alınamayacaktır.
Ayrıca; dönem olarak iade alınabilecek vergi 1/1/2016 tarihi ve sonrasında kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmış bulunan tarımsal destek ödemelerinden kesilen gelir vergisiyle sınırlı bulunmaktadır. 1/1/2016 tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmış bulunan tarımsal destek ödemeleri üzerinden stopaj suretiyle ödenmiş bulunan gelir vergileri yönünden geçici madde hükmünden faydalanılması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Başvuruların geçtiğimiz aralık ayında alınmasının ardından ödemelerin yatırılması birçok kişi tarafından merakla bekleniyor.