Kursiyer Olarak Basladilar Usta Ögretici Oldular

Çukurova Belediyesi Atatürk Kadin Yasam Köyü ve toplum merkezlerinde meslek kurslarina devam eden kursiyerlerden 15’inin usta ögretici olarak egitim verdigi bildirildi.

Kursiyer Olarak Basladilar Usta Ögretici Oldular
Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Atatürk Kadin Yasam Köyüne giderek buradaki kursiyerler ve usta ögreticilerle sohbet etti.

Önce usta ögreticilerle görüsen ve onlara kadinlara verdikleri emeklerden dolayi tesekkür eden Baskan Soner Çetin, Tesisler Müdürü Tahsin Akis’tan çalismalarla ilgili bilgi aldi. Atatürk Yasam Köyü ve toplum merkezlerinde kursiyer olarak meslek ögrenen 15 kadinin artik usta ögretici olarak kursiyerlere egitim verdigini ögrenen Baskan Soner Çetin, bu gelismeden dolayi çok mutlu oldugunu belirtti.

Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürü Tahsin Akis, büyük emeklerle hizmete açilan hemen tüm tesislerin meslek kurslariyla daha islevsel hale getirildigini belirterek, Atatürk Kadin Yasam Köyü yaninda toplum merkezleri, kadin sohbet ve dayanisma evleri ile emekli dinlenme evlerinde 40’in üzerinde meslek kursu verildigini anlatti.

15 kursiyer egitmen oldu

Baskan Soner Çetin, usta ögreticilere tesekkür ederek, “Biz bu tesislerle kadinlarimizin meslek ögrenip ev ekonomisine katkida bulunmasini istiyoruz. Bu konuda bizim en büyük destekçimiz siz egiticilersiniz. Sizlere çok tesekkür ediyoruz. Ögrendim ki daha önce kursiyerimiz olan 15 kadinimiz usta ögretici olmus. Bu gurur verici bir gelisme” dedi.

Egiticilere herhangi bir sorunlari ya da eksikleri olup olmadigini soran Baskan Soner Çetin daha sonra atölyeleri gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Baskan Çetin, kursiyerlerin el emegi göz nuru ürünlerini çok begendigini ifade ederek, “Bu ürünlerinizin en iyi sekilde degerlendirilmesini istiyorum. Belediye olarak bunlardan satin alacagiz. Ayrica Gülen Yüzler Kadin Kooperatifimiz de bu konuda sizlere yardimci olacaktir” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin’in ziyareti sirasinda usta ögreticiler ve kursiyerler kendi yaptiklari ürünlerden hediye ettiler. Bu hediyeler arasinda yer alan Baskan Çetin’in karakalem resmi herkes tarafindan begeni topladi.

Baskan Soner Çetin ardindan Atatürk Kadin Yasam Köyündeki kütüphaneleri gezerek ögrencilerle sohbet etti. Hayatta her basarinin çalismayla gelecegini söyleyen Baskan Soner Çetin, üniversiteye hazirlanan, KPSS sinavina girecek ve lise seçme sinavi hazirliklari yapan ögrencilere çok çalismalari ögüdünde bulundu.
Kaynak: İHA