Burdurlu Kadinlar Dünya Lezzetlerini Kendi Mutfaklarina Tasiyor

Burdurlu ev hanimlari halk egitim merkezlerinden aldiklari asçilik kurslarinda dünya mutfagindan onlarca çesit yemegi ögrenerek kendi mutfaklarina tasiyor.

Burdurlu Kadinlar Dünya Lezzetlerini Kendi Mutfaklarina Tasiyor
Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Halk Egitim Merkezinde baslatilan asçilik kursu Burdurlu kadinlarin yogun ilgisini çekiyor. Bos vakitlerini degerlendirmek isteyen ev hanimlari gittikleri asçilik kursunda dünya mutfaklarindan onlarca çesit yemegin yapimini ögreniyor. 1 yil süren kurs sonucunda sadece yemek yapmayi degil, ayni zamanda baharatlarin kullanimindan hangi çesit yemeklerin yan yana daha lezzetli oldugunu ögreniyorlar. Kursa bir diger yogun ilgi ise ögrencilerden. Gastronomi ve mutfak sanatlari ögrencileri mesleki kariyerlerine etkili olacagini düsünerek asçilik kurslarina katiliyor.

“Dünya mutfagini kendi mutfagima kattim”

Asçilik kursunda ögrendigi yemekleri ailesine de yaptigini belirten ev hanimi Yasemin Üngörmüs, “Halk egitim kurslarina katilmaya karar verdim. Yemek yapmayi çok sevdigim için asçilik kursunu tercih ettim. Burada ögrendigim yemekleri evimde denemeye basladim. Gelen misafirlerime ikram ediyorum. Dünya mutfagini kendi mutfagima kattim. Ailem ve gelen arkadaslarim yapilan yemekleri çok begendi. Baharatlari nerede kullanacagimi ögrendim. Hangi yemek hangi yemegin yaninda yakisir, hangi meze neyin yanina yakisir onu ögrendim” dedi.

Asçilik kursundan alacagi sertifika ile emekli olduktan sonra bir isletme açmanin hayalini kuran hemsire Nermin Ates, “Asçiliga karsi olan ilgim nedeniyle bu kursa hep katilmak istiyordum. Hobi olarak geliyorum, dünya mutfaklarindan tarifler ögreniyorum. Bu tarifleri sevdigim insanlara hazirliyorum. Alacagim sertifika ile emekli oldugumda bir isletme açabilirim diye hayal ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA