Yunanistan Unsurlarinin Ates Açtigi Balikçi, Korku Dolu Anlari Anlatti

Izmir’in Karaburun ilçesi açiklarinda, Yunanistan unsurlari tarafindan iki Türk teknesine açilan ates sonucu ayagindan yaralanan balikçi, korku dolu anlari anlatti.

Yunanistan Unsurlarinin Ates Açtigi Balikçi, Korku Dolu Anlari Anlatti
Edinilen bilgilere göre, dün aksam saat 19.15 civarinda Sakiz Adasi ile Karaburun arasinda avlanan 2 Türk balikçi teknesine Yunanistan unsurlari tarafindan ates edildi. Açilan ates sonucunda 1 balikçinin bacagindan yaralandigi bilgisinin gelmesi üzerine 112 acil saglik ekibi ile birlikte olay mahalline hemen 2 Sahil Güvenlik botu sevk edildi. Olay mahalline ulasan Sahil Güvenlik botlari tarafindan herhangi bir Yunan unsuru tespit edilemezken, bacagindan saçma ile hafif yaralanan Türk balikçiya ilk müdahale 112 acil saglik ekibi tarafindan Sahil Güvenlik botunda yapildi. Yarali balikçi daha sonra Çesme Devlet Hastanesine sevk edildi. Ardindan olay yerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi.

"Içlerinden birisi bana ’Öleceksin’ isareti yapti"

Yasadigi korku dolu anlari anlatan balikçi Yasar Sözal, vuruldugunu söyleyip elindeki kani göstermesine ragmen, Yunan unsurlarinin ates etmeyi sürdürdügünü söyledi.

Sözal, "Isimiz geregi sabah 07.00 siralarinda balik avlamak için denize açildik. Aksam saatlerine kadar isimizi yaptiktan sonra saat 19.00 siralarinda Yunan botu teknemize molotofkokteyli atarak teknemizi yakmak istedi. Daha sonra da tekneye ates açtilar. Ben molotofkokteylini almak için güverteye çiktigimda içlerinden birisi bana ’Öleceksin’ isareti yapti. O esnada ates açmaya devam ettiler ve ben bacagimdan yaralandigimi fark ettim. Elimle kani göstermeme ragmen ates açmayi sürdürdüler ve ben o esnada irgata sigindim. Sürünerek kamaraya girdim ve öyle kurtuldum. Kamaraya da yaklasik 30 kere ates açtilar ve teknedeki monitör ve camlarda izler görülüyor" dedi.



"Yunanistan Avrupa’nin simarik çocugu"

Yunanistan unsurlarinin taciz eylemlerini sikça yaptigini dile getiren Yasar Sözal, "Bizi öldürmek için ates açtilar belliydi. Neyse ki teknenin saclari kalindi. Diger taraftan da pompali tüfekle ates açtilar ve beni yaralayan da pompali tüfekten çikan saçmalardan birisiymis. Devletimizin bunun üstesinden gelmesini umuyorum. Elbette ki üstesinden gelecek inaniyoruz. Ege’deki balikçilarin en büyük sorunu Yunanistan unsurlari. Yunanistan Avrupa’nin simarik çocugu" sözlerine yer verdi.

"Yarim saat boyunca neredeyse sürekli ize ates açtilar"

Olay aninda bir baska teknede avlanan balikçi Bahattin Havuçoglu da olay aninda yasadiklarini anlatti. Havuçoglu, "Aksam saatlerinde avdan dönerken sivi bir botun yanastigini, güvertesinde maskeli ve elleri silahli kisiler tarafindan saldiriya ugradik. Bu saldiri sonucunda bir arkadasimiz bacagindan yaralandi. Açilan ates sonucu teknede bulunan cihazlarimiz ve esyalarimiz da zarar gördü. Bir de tekneye benzin dolu siseler atarak tekneyi yakmaya kalkistilar. Yarim saat boyunca neredeyse sürekli ize ates açtilar. Biz Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirdigimizi bagirdigimizda da bizi biraktilar" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA