Alman Disisleri Bakani Baerbock Açiklamasi 'Putin, Bati'ya Yalan Söyledi'

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i Bati’ya yalan söylemekle suçlayarak, "Bir hafta önce ‘A’ dediysen ve simdi tersini yaptiysan, dogruyu söylemedin ya da yalan söyledin demektir” dedi.

Alman Disisleri Bakani Baerbock Açiklamasi 'Putin, Bati'ya Yalan Söyledi'


Fransa Disisleri Bakani Jean Yves Le Drian ile görüsmesi sonrasi açiklamalarda bulunan Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i Bati’ya yalan söylemekle suçlayarak, "Bir hafta önce ‘A’ dediysen ve simdi tersini yaptiysan, dogruyu söylemedin ya da yalan söyledin demektir” ifadelerini kullanarak, “Demokratik, egemen ve özgür bir Ukrayna için dogacak ekonomik sonuçlari kabul ediyoruz” dedi.

Baerbock, “Putin, Minsk anlasmasini parçaladigina göre, Rusya krizinden sonra dünya farkli olacak. Uluslararasi toplum, Rusya’nin uluslararasi hukuku ihlal etmesini kabul etmeyecektir“ ifadelerini kullandi. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i, çatismanin her iki taraftaki siviller için sonuçlarina kayitsiz kalmakla suçlayan Baerbock, "Onlarin dramatik durumuna gözlerimizi kapatamayiz" dedi.



Almanya ve Avrupa Birligi’nin (AB) Rusya ile olan ihtilafta daha fazla yaptirim uygulamaya hazir oldugunu dile getiren Baerbock, saldirilara ragmen iletisim kanallarini da kapatmamaya çalistiklarini aktardi. "En kötü krizde bile diyalog için pencereyi açik tutmalisiniz" diyen Baerbock, "Savasi önlemek istiyoruz. Gerginlik adimlarini geri çekmek artik Rusya’nin elinde“ dedi.

Kaynak: İHA