Hobisiyle 4 Çocugunu Okuttu, Simdi Atölye Kurup Patron Oldu

Aksaray’da 15 yildir hobisi olan rölyef ve ahsap sanati ile 4 çocugunu üniversitede okutup saglik sektörüne kazandiran 52 yasindaki Yüksel Önal, simdi devletten aldigi geri ödemesiz hibe destegi sayesinde atölyesini kurup kendi isinin patronu oldu.

Hobisiyle 4 Çocugunu Okuttu, Simdi Atölye Kurup Patron Oldu
Aksaray’da 15 yil önce gittigi kurs merkezinde tanistigi rölyef ve ahsap maket sanatini hobi haline getiren Yüksel Önal (52), evinde yaptigi rölyef tablo ve ahsap maketleri satarak üniversite okuyan 2’si kiz 4 çocugunu saglik sektörüne kazandirdi. Çocuklarini meslek sahibi yaptiktan sonra kendini gelistirerek is yeri kurma karari alan Yüksel Önal, hobisi olan rölyef ve ahsap sanati ile ilgili proje sundu. Projesi onaylanan Yüksel Önal’a ilk etapta 5 bin TL proje destegi verdi. Bu parayla gerekli islemlere baslayan Yüksel Önal’a daha sonra talep ettigi 146 bin TL degerinde 3 ayri makine destegi verildi.

Aldigi makinelerle kendine hemen bir atölye kuran Yüksel Önal ise koyularak 15 yillik hobisini meslege dönüstürdü. Simdi kendi isinin patronu olan Yüksel Önal 3 yil boyunda yillik 25 bin TL olmak üzere 75 bin TL daha desteklenecek. Yaptigi rölyef tablolarinin ham maddeleri basta olmak üzere, rölyef resim yazicisi, baski makineleri ve ahsap sekillendiren makinelerin destegini alan Önal, atölyesinde yaptigi ürünleri yurt içi satisa çikararak para kazaniyor. Önal, girisimci kadin olarak hayatina devam ediyor.

“Kadin eli degip de yapilamayacak hiçbir sey yok”

Yasadigi süreci anlatan Yüksel Önal, “15 yil önce hobi olarak basladim. Ondan sonra kadin girisimci olarak proje yapmaya karar verdim. Kurslara katildim ve kazandim. 15 yildan beri ben kendi ekmegimi kendim kazaniyorum. Rölyef ve ahsap yapmaya çalisiyorum. Makinelerimizi onayladilar, yani daha böyle girisimci, daha profesyonel yapmak istedigim için bunlara yönelik makineler istedim. Devlet destekledi sag olsun. Tesvik etmek adina, hiçbir kadin evde oturmasin. Kadin elinin degip de yapamayacagi hiçbir sey yok, ben ahsap maketler yapiyorum. Bu bir erkegin yapmasi gereken seyler ama ben kadin olarak yapiyorum. Yani kadin yapamaz denen hiçbir sey yok. Ben 4 çocuk büyüttüm, okuttum, üniversite okuttum. Bir kizim ameliyat hemsiresi oldu, bir kizim saglikçi, ogullarim ayni sekilde okudular. Okudular ayaklarinin üzerinde duruyorlar. Kimseye bagli kalmadan kendi çabamla ve kendi irademle, kazandigim parayla onlarin bütün ihtiyaçlarini, bütün gereksinimlerini karsiladim. Devletimize çok tesekkür ederim. Allah milletimize devletimize zeval vermesin” dedi.

Kaynak: İHA