Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Alman Mevkidasi Baerbock Ile Telefonda Görüstü

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock ile yaptigi telefon görüsmesinde, Donbass’ta yasanan gerilimin sorumlusunun Ukrayna oldugunu belirtti.

Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Alman Mevkidasi Baerbock Ile Telefonda Görüstü
Ukrayna’nin dogusundaki Donbass Bölgesi’nde yasanan gerilime karsi diplomatik girisimler devam ederken, son olarak Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Ukrayna’nin dogusunda yasanan durumla ilgili Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Donbass’taki gerilimin artmasi ve buradaki artan silahli provokasyonlardan Kiev’in sorumlu oldugunu vurguladi” denildi.

Lavrov’un bölgedeki krizin çözümünde Normandiya Formati üyesi olan Almanya’nin Ukrayna tarafina yapici davranmasini tesvik etmesi gerektigini söyledigi ifade edilen açiklamada, “Sergey Lavrov, Normandiya Formati’nin bir üyesi olarak Alman tarafina bir kez daha Ukrayna tarafinin daha yapici bir tutum almaya tesvik etmesi için azami etkiyi kullanmaya çagirdi” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA