Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti Ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni Tanimayi Planliyor

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz’a Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin taninmasi yönündeki kararnameyi imzalamayi planladigini açikladi.

Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti Ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni Tanimayi Planliyor
Ukrayna’nin dogusundaki Donbass Bölgesi’nde çatismalar devam ederken, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Kremlin Sarayi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz ile telefon görüsmesi yapti. Vladimir Putin, Devlet Dumasi’nin Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin taninmasina iliskin karari baglaminda Donbass etrafindaki mevcut durumun degerlendirildigi Rusya Güvenlik Konseyi’nin genisletilmis toplantisinin sonuçlari hakkinda bilgi verdi” denildi.

Açiklamada, “Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri liderlerinden, Ukrayna makamlarinin askeri saldirganligi, Donbass topraklarinin yogun ates altinda kalmasi ve bunun sonucunda sivil nüfusun aci çekmesi nedeniyle egemenliklerinin taninmasina yönelik çagrilar alindi. Tüm bunlari göz önünde bulunduran Rusya Devlet Baskani, yakin gelecekte ilgili bir kararnameyi imzalamayi planladigini söyledi.

Fransa Cumhurbaskani ve Almanya Federal Sansölyesi bu gelismeden duyduklari hayal kirikligini dile getirdiler. Ayni zamanda temasa devam etmeye hazir olduklarini belirttiler” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA