Diyanet Isleri Baskani Erbas Pakistan'da

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan’a gitti. Pakistan Basbakani Imran Han tarafindan kabul edilecek olan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Uluslararasi Islam Üniversitesi’nde Islamofobi konulu konferans verecek.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Pakistan'da
Diyanet Isleri Baskani Erbas, resmi temaslarda bulunmak üzere Diyanet Isleri Baskanligindan bir heyetle Pakistan’a gitti. Diyanet Isleri Baskani Erbas, Lahor Allame Ikbal Uluslararasi Havalimani’nda Pakistan Din Isleri ve Inançlar Arasi Uyum Bakani Dr. Pir Nurul Hak Kadri tarafindan karsilandi. Baskan Erbas, karsilamada dost ve kardes ülke Pakistan’da olmaktan büyük memnuniyet duydugunu dile getirdi. Baskan Erbas, Pakistan programi kapsaminda önce Lahor’da ardindan Baskent Islamabad’da temaslarda bulunacak.

Baskan Erbas, Lahor’da Badsahi Camii’nde Cuma namazi kildiracak, ardindan Sahipzade Ahmet Ali Islam Enstitüsü’nde konferans verecek. Pencap Valisi Muhammed Server’i de ziyaret edecek olan Baskan Erbas, Cumartesi günü de Pencap Din Isleri ve Vakiflar Bakani Seyid Hassan ile bir araya gelecek.

Baskan Erbas’in Pakistan programinin ikinci duragi baskent Islamabad olacak. Pakistan Basbakan’i Imran Han tarafindan kabul edilecek olan Baskan Erbas, Pakistan Ulusal Meclis Baskani Asad Kayser, Din Hizmetleri ve Inançlar Arasi Uyum Bakani Dr. Pir Nurul Hak Kadri, Federal Egitim Bakani Sevket Mahmut’u ziyaret edecek. Ziyaretlerde heyetler arasi görüsmeler gerçeklestirilecek. Ayrica Baskan Erbas, Uluslararasi Islam Üniversitesi’nde Islamofobi konulu bir konferans verecek.

Baskan Erbas’a Pakistan ziyaretinde, Diyanet Isleri Baskan Yardimcilari Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Ibrahim Hilmi Karsli, Dis Iliskiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Dini Yayinlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Din Isleri Yüksek Kurulu Baskan Vekili Dr. Mustafa Bülent Dadas eslik ediyor.
Kaynak: İHA