Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Siyaseti Yuvarlak Masalarda Degil, Halkin Içinde Yapmaya Devam Edecegiz'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Bizim hiçbir ittifakla yakinligimiz, temasimiz yok. Biz milletimizle ittifak yapmaya devam edecegiz. Siyaseti kulislerde, lobilerde, yuvarlak masalarda degil, sokakta ve halkin içinde yapmaya devam edecegiz” dedi.

Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Siyaseti Yuvarlak Masalarda Degil, Halkin Içinde Yapmaya Devam Edecegiz'
Çesitli temaslarda bulunmak üzere geldigi Amasya’da düzenledigi basin toplantisinda 6 muhalefet partisi liderinin bulusmasiyla ilgili soruyu yanitlayan Mustafa Sarigül, “Sokakta yurttaslarimizla sorumlulugumuzun bilinci içinde siyaset yapacagiz. Bizde sen, ben kavgasi, pazarlik yok. Bizim koltuk derdimiz yok. Bizim derdimiz; yoksullugun yok olmasi, kuyruklarin ortadan kalkmasi ve milyonlarca yurttasimizin huzurlu, mutlu bir sekilde evinde oturmasi, elektrik ve dogal gaz faturalarinin geri alinmasidir. Yuvarlak masalar daha çok kurulur” diye konustu.



“Muhalefet partileri ABD Baskani Biden’e hesap sormali”

ABD Baskani Joe Biden’in “Türkiye’de iktidari degistirmek için muhalefet partilerine destek vermek lazim” sözlerine tepki gösterdiklerini hatirlatan TDP lideri Sarigül, “Amerika Birlesik Devletleri baskanina biz nasil hesap soruyorsak Türkiye’deki muhalefet partileri korkmadan, çekinmeden, medeni cesaretimizle, bütün gücümüzle o siyasi partilerde bu hesabi sormalilar” ifadelerini kullandi.

“Savunma sanayiinde yapilan çalismalar, IHA’lar son derece önemli”

Iktidar olmalari durumunda pahaliligi ’ekonomik milliyetçilik’ ile kendilerinin önleyecegini söyleyen ve Türkiye Degisim Partisi olarak kötülemek, karalamak için yollarda bulunmadiklarini kaydeden Sarigül, “Çare bulmak için yollardayiz. Türkiyemizin hayrina, yararina olan her projeyi yogun bir sekilde destekleriz. Mesela savunma sanayi konusunda yapilan çalismalar son derece önemlidir ve son derece degerlidir. IHA’lar son derece önemlidir ve son derece degerlidir” ifadelerini kullandi.

Toplantida, TDP Genel Baskan Yardimcisi Haluk Saban Gürbüz, Il Baskani Ümit Gür, Gençlik Kollari Genel Baskani Kenan Urgun ve çevre kentlerin il baskanlari da yer aldi.
Kaynak: İHA