Evlat Edindikleri Çocuk Otizmli Ve Epilepsi Hastasi Çikti Ama Bakmaktan Vazgeçmediler

İçel’in Tarsus ilçesinde 11 yil önce 10 aylikken evlat edindikleri ve 2 yasinda otizmli ve epilepsi hastasi oldugu ortaya çikan çocuklarina gözü gibi bakan aile, hayirseverlerden destek bekliyor.

Evlat Edindikleri Çocuk Otizmli Ve Epilepsi Hastasi Çikti Ama Bakmaktan Vazgeçmediler
Ilçeye bagli Sehitlertepesi Mahallesi’nde ikamet eden Atici ailesinin 37 senelik evliliginde çocuklari olmadi. Bunun üzerine aile 11 yil önce 10 aylik Ali Galip’i evlat edindi. 2 yasina kadar normal bir bebek gibi bakilan Ali Galip’in otizmli ve epilepsi hastasi oldugu ortaya çikti. Su anda 11 yasinda olan çocuklarinin tüm ihtiyaçlarini karsilayan aile ekonomik olarak zor günler geçirmeye basladi.

Isçi emeklisi baba Cumali Atici, çocugunun ihtiyacini karsilamak için duyarli ailelerden destek istedi.

Çocuklarinin rahatsizligi ve bakiminin fazla olmasi nedeniyle maddi imkanlarinin yetmedigini belirten Cumali Atici, “Biz 37 senelik evliyiz, çocugumuz olmadigi için oglumuzu evlat edindik. Getirdigimizde 10 aylikti, bir sey yoktu, 2 yasindan sonra hastaligi meydana çikti. 11 yildir yanimizda kendi öz evladimizdan ayirt etmiyoruz. Otizmli ve epilepsi hastasi, dikkat daginikligi hiçbir ihtiyacini karsilayamiyor, yemek içmek gibi durumu yok, biz yedirip ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Yemekte seçici oluyoruz. Ayda 2 bin lira bez parasi ödüyoruz. Tuvalet ihtiyacini söyleyemiyor yani kisaca tüm ihtiyaçlarini biz karsiliyoruz. Su an emekliyim, emekli maasiyla yasamaya çalisiyoruz. Devletimizden evde bakim ayligi aliyoruz, baska bir gelirimiz yok” dedi.

Kaynak: İHA