Vucic Açiklamasi 'NATO Ile Bir Felaketten Simdilik Kaçinmayi Basardik'

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Kosova’da NATO ile yasanabilecek bir felaketten kaçinmayi basardiklarini söyledi.

Vucic Açiklamasi 'NATO Ile Bir Felaketten Simdilik Kaçinmayi Basardik'
Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Kosova’da Arnavutlara yönelik irkçi hakaret iddiasiyla haziran ayindan bu yana tutuklu olan ve iki gün önce serbest birakilan Sirp ögrenci Nikola Nedeljkovic ile görüsmesinin ardindan Kosova’daki son duruma iliskin açiklama yapti. Vucic, Kosova’da NATO ile bir felaket yasamaktan kaçinmayi "simdilik" basardiklarini söyledi.

Kosova’daki duruma iliskin olarak Avrupali temsilcilerle görüsme yaparak ikazda bulundugunu söyleyen Vucic, “Durum çok tehlikeli ve agir. Bir felaketten nasil kaçindigimizi ve Pristine yönetiminin niçin kuzeye gidemedigini bu aksam daha detayli olarak açiklayacagim. Her halükarda, NATO ile bir felaket yasayabilirdik. Simdilik bundan kaçinmayi basardik” ifadelerini kullandi.

Uluslararasi toplumun Sirbistan’a verdigi sözleri yerine getirmesinin önemli oldugunu ifade eden Vucic, Avrupalilarin sorumsuz davranmalarindan endise ettigini fakat Sirplarin artik kendilerine terör uygulanmasina izin vermemeye kararli olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA