Soguk Havaya Aldiris Etmeden 10 Yildir Denize Giriyor

Istanbul Fatih’te yasayan 48 yasindaki Murat Kara Çizmeli, 10 yildir her gün soguk havaya aldiris etmeden Sarayburnu sahiline gelerek denize giriyor.

Soguk Havaya Aldiris Etmeden 10 Yildir Denize Giriyor
Aralik ayinda Sarayburnu sahilini dolduran vatandaslar, soguk havada denize giren Murat Kara Çizmeliy’yi görünce saskinlarini gizleyemedi. Montlarini ve bereleri ile gezen yerli ve yabanci turistler, buz gibi havada Istanbul Bogazi’nda denize giren vatandasi izleyerek cep telefonlari ile o anlari kayit altina aldi. Soguk havaya ragmen denizin keyfini çikartan Çizmeli, kar yagdigi zaman yine yüzmeye gelecegini ifade etti.



“48 yasindayim 10 yildir her gün burada denize giriyorum”

Kar yagarken bile denize girdigini söyleyen Murat Kara Çizmeli, “Her gün yaz kis demeden buraya gelmeye çalisiyorum. Corona veya girip döneminde bile sürekli buraya gelerek denize giriyorum. Sagligima iyi geldigi için her gün sabah veya ögleden sonra sahile gelerek denize girmeye çalisiyorum. Hava soguk ancak usulüne göre girdigimiz zaman kendimizi koruyoruz. Denizin soguklugundan çok havanin soguk olmasi insani daha çok etkiliyor. Yillardir geliyorum, gelmezsem vücudumdaki adrenalin eksikligi oluyor. Bu nedenle sene boyunca karda kista sürekli burada denize giriyoruz. Sasiran, kameraya sarilanlar oluyor. Üsüyor musun diye soranlar oluyor. Üsüyoruz ama usulüne göre denize girdigimiz için kendimizi koruyoruz. 48 yasindayim 10 yildir her gün burada denize giriyorum. Bende astim var, buraya geldigim zaman ilaç kullanmiyorum” dedi.

Kaynak: İHA