Saglik Ögrencilerinin 'Beyaz Önlük' Heyecani

Istanbul Esenyurt Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi ögrencileri Beyaz Önlük giymenin heyecanini yasadi. Saglik personelleri için anlami büyük olan törene yogun ilgi gösterildi.

Saglik Ögrencilerinin 'Beyaz Önlük' Heyecani
Istanbul Esenyurt Üniversitesi tarafindan düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde Saglik Bilimleri Fakültesi bölümü ögrencilerine önlükleri giydirildi. Gelecegin saglik personelleri için manevi anlami olan törende ögrenciler mutlulugu ve heyecani bir arada yasadi. Istiklal Marsi ve Saygi Durusunun ardindan açilis konusmalarini törene katilan Rektör Prof. Dr. Hayrettin Akkaya ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Canan Hecer yapti.

“Ülkemizdeki her canli hizmetlerinizle saglik bulacak”

Törende konusan Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayrettin Akkaya; “Ülkemizde bulunan her canli sizlerin saglik alaninda yapacaginiz çalismalar ve hizmetlerle adeta saglik bulacaklar. Farkli bir alanda çalisiyorsunuz insan gibi bir canliya hizmet edeceksiniz. Bu canliya hizmet ederken hiçbir sekilde ayrim yapmadan hizmet edeceksiniz. Bu hizmetleri yapabilmek için her seyden önce insani ve kendinizi sevmeniz lazim. Önce kendi iç huzurunuzu saglayacaksiniz ki diger canlilara hizmet edebilirsiniz. Kendinizi bildiginizde merak edeceksiniz böylelikle okuma ve ögrenme merakiniz devam edecektir. Sizler bizim bugünümüzsünüz. Siz bugünlerinizi layikiyla iyi degerlendirin. Bugün de sizin gününüz ve hepinize kutlu olsun” seklinde konustu.



“Beyaz önlük saglik personelinin cübbesidir”

Konusmasinda saglik personeli için beyaz önlügün anlamina vurgu yapan Rektör Yardimcisi ve Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Canan Hecer; “Beyaz önlük saglik personelinin üzerine geçirdigi cübbedir. Saglik kadar safligin da temsil edilmesinin yani sira herhangi bir ayrim yapmadan hizmet etmek demektir. O yüzden anlami çok büyüktür. Bes bölümle yolumuza devam ediyoruz. Büyüyen ve gelisen bir üniversiteyiz. Iyi ki bizim okulumuzu ve saglik alanini seçtiniz. Hepinize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA