New York'ta Bir Kisi, Kar Firtinasindaki Magdurlari Aracina Alarak Donmaktan Kurtardi

ABD’deki siddetli kar firtinasinda New Yorklu bir kisi, firtinada mahsur kalan 20’den fazla kisiyi araciyla bir okul binasina götürerek donmaktan kurtardi.

New York'ta Bir Kisi, Kar Firtinasindaki Magdurlari Aracina Alarak Donmaktan Kurtardi
ABD’de onlarca kisinin ölümüne sebep olan siddetli soguk ve kar firtinasi etkisini sürdürürken, firtinanin en çok etkiledigi bölgelerden olan New York’ta bir kisi, sokakta mahsur kalan 20’den fazla kisiyi arabasina alarak onlari donmaktan kurtardi. Kimligi Jay Withey olarak tanimlanan New Yorklu vatandas daha sonra arabasina aldigi magdurlari New York’un Erie ilçesindeki bir okula tasidi. Okulun kamera kayitlarini inceleyen polis tarafindan yapilan açiklamada, firtinada mahsur kalan vatandaslari okula tasiyan Withey’in okula girmek için okulun camini kirmak zorunda kaldigi ve bunun için özür dileyen bir not biraktigi belirtildi.

Withey’nin eylemlerine tanik olan Cheektowaga Polis Departmani onu "kahraman" olarak nitelendirdi ve eylemlerinden dolayi kendisine sosyal medyadan bir tesekkür mesaji yayinladi. Polis, insanlarin firtina sirasinda baskalarina yardim etmek için gösterdikleri özveriyi takdir ederek, "Bu harika insan grubu, birbirleriyle ilgilendi ve bir barinak buldu" ifadelerini kullandi.

Polis, Withey’in yol kenarinda mahsur kalan 24 kisinin firtinadan zarar görmesini engelledigini söyledi.

Withey ve firtinadan kurtardigi grup ertesi gün firtina dinene kadar okulda kaldi. Okuldan ayrilmadan önce okula izinsiz giris yaptigi için özür dileyen bir not birakan Withey, notunda, "Okula zorla girdigim için çok üzgünüm. Herkesi kurtarmak için bunu yapmak zorundaydim" dedi.

Cheektowaga Polisi, Withey’in notunu ve güvenlik kamerasi görüntülerini paylastiktan sonra halkin da yardimiyla 27 yasindaki Jay Withey’i buldu. Polis Withey’nin eylemlerini kahramanca olarak nitelendirerek onu insanlar arasindaki topluluk duygusunun bir örnegi olarak gösterdi.
Kaynak: İHA