Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Açiklamasi 'En Küçük Hatada Israil'i Yok Ederiz'

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Sözcüsü Ramazan Serif, Iran’a yönelik askeri bir müdahaleye hiçbir ülkenin cesaret edemeyecegini belirterek, "En ufak bir hatada isgalci siyonist Israil rejimini yok ederiz" dedi.

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Açiklamasi 'En Küçük Hatada Israil'i Yok Ederiz'
Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Sözcüsü Ramazan Serif, Iran’in Gazvin kentinde katildigi bir programda ülkedeki gösteriler ve Iran’a yönelik askeri tehditler hakkinda konustu.

Ülkede Mahsa Amini’nin ölümü sonrasi baslayan gösterileri "düsmanin ayaklanmasi" olarak adlandiran Serif, "Komala, Halkin Münafiklari, Ceysul Adl ve diger terör örgütleri ülkede kargasa ve kaos çikartmaya çalistilar. Iran’in 44 yillik sermayesini yok etmeyi ve ülkeyi bölmeyi hedeflediler. Diger yandan Batili ülkeler ayaklanmalara destek veriyorlar. Almanya Basbakani Iranli taninmis bir futbolcu ile görüserek sözde Iran’i özgürlestirecegini saniyor. Yine Fransa Cumhurbaskani Iranli bir gazeteci ile bir araya gelerek ülkeye özgürlük getirecegini hayal ediyor. Iste düsmanlarimiz bu kadar acizler" ifadelerini kullandi.

Iran’in Ortadogu’da ABD ve Israil ile karsi karsiya oldugunu ve bu ülkeler ile mücadele ettigini vurgulayan Serif, Iran’in askeri kapasitesinin gelistigini ve bunun ABD için bir tehdit anlamina geldigini söyledi.

Serif, Iran’a yönelik askeri bir müdahaleye hiçbir ülkenin cesaret edemeyecegini belirterek, "En ufak bir hatada isgalci siyonist Israil rejimini yok ederiz" dedi.

Serif, "Bugün düsmanimiz iyi bir durumda degil ve biz her anlamda onlardan üstün durumdayiz. Bu sahaya da yansiyan bir gerçeklik ve bu nedenle bölgesel ilerleyisimizi sonlandirmamiz için bize yalvariyorlar. Örnegin, biz Rusya’ya insansiz hava araci vermedik ancak onlar israrla Rusya’ya bu silahlari verdigimizi ve savasin seyrini degistirdigimizi söylüyorlar. Daha düne kadar Islam Cumhuriyetini bilim ve teknolojiden uzak bir ülke olarak görüyorlardi. Simdi Rusya’ya IHA ve nokta atisli füzeler vermemiz gerektigini söylüyorlar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA