Aç Kalan Kargalar Tarlaya Akin Etti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde havalarin sogumasiyla birlikte aç kalan yüzlerce karga ekin tarlalarina akin etti.

Aç Kalan Kargalar Tarlaya Akin Etti
Bitlis’te kar yagisinin durmasinin ardindan yasanan soguk hava hayati olumsuz etkiledi. Hava sicakliginin sifirin altina düstügü kentte yol ve kaldirimlar buzla kaplanirken, yaban hayati da soguktan olumsuz etkilendi. Kis sartlari nedeniyle yeterli beslenemeyince sehir merkezi disindaki tarlalarda yiyecek arayisina giren kargalar, karayollarini adeta mesken tuttu. Aç kalan kargalar, Tatvan ilçesine bagli Çekmece köyü mevkiinde bulunan ve yaz mevsiminde ekimi yapilan bugday tarlalarina akin etti. Burada sürüler halinde kanat çirparken görülen kargalar, ekin tarlalarinda yiyecek aradi. Bölge karga sürülerinin de akin ettigi bir alana dönüsürken, yola yem bulmak için inen kuslara çarpmamak için de sürücüler yogun çaba gösterdi.

Yoldan geçen sürücüler zaman zaman yanlarinda bulunan yiyecekleri atarak kargalari beslemeye çalisirken, araçlarin yaklastigi an kargalarin ayni anda kalkmalari ise gökyüzünde adeta görsel sölen sergiliyor.

Tarlaya inen karga sürüsünün görsel sölen olusturdugunu ve beslemek için araçlarinda bulunan ekmekleri biraktiklarini ifade eden bir grup vatandas, “Arkadaslarim ile birlikte Çekmece köyünden Tatvan’a dogru gidiyorduk. Yolun sag tarafinda bulunan tarlalarda bir kus sürüsü gördük. Soguk havanin etkisiyle muhtemelen yazin ekilen ekinlerin ve bugdaylari yemek için indiler. Gerçekten de görsel sölen olusturdu. Ciddi anlamda ve sayisi belli olmayan yüzlerce karga vardi. Bizler de bu hayvanlara yardim etmek için aracimizda bulunan ekmekleri vermek için indik. Tabi kargalar bizi görüp hemen kaçtilar. Bizler de ekmekleri dogaya biraktik ve onlar da bundan faydalanacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA