4 Milyon TL Tasarruf Edildi Açiklamasi ABB'den Bir Geri Dönüsüm Atagi Daha

EGO Genel Müdürlügü geri dönüsüm çalismalari kapsaminda atil durumda olan temizlik makinelerini “Dönüsümü Yapilan Iticili Yüzey Temizleme Makinesi” olarak yeniden kullanima kazandirdi. Atatürk Kültür Merkezi Metro Istasyonu’na kurulan atölyede yapilan çalismalarda 30 temizlik makinesine yeni fonksiyonlar kazandirilarak 4 milyon TL tasarruf edildi.

4 Milyon TL Tasarruf Edildi Açiklamasi ABB'den Bir Geri Dönüsüm Atagi Daha
Ankara Büyüksehir Belediyesi, geri dönüsüm ve çevre dostu projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

EGO Genel Müdürlügü Rayli Sistemler Daire Baskanligi, atil durumda bulunan temizlik makinelerinin geri dönüsümle kullanima kazandirilmasi için proje hayata geçirdi. Proje kapsaminda; temizlik makineleri “Dönüsümü Yapilan Iticili Yüzey Temizleme Makinesi” olarak yeniden kullanima kazandirildi.

4 milyon TL tasarruf edildi

Atatürk Kültür Merkezi Metro Istasyonu içerisine kurulan atölyede gerçeklestirilen çalismalar sonucunda 30 temizlik makinesine yeni fonksiyonlar kazandirildi. Proje sayesinde hem 4 milyon TL tasarruf edildi hem de 4 temizlik personeline sertifika almasi saglanarak ustalik unvani verildi.

ABB EGO Genel Müdür Yardimcisi Emin Güre, “Metro isletmemizde atil durumda bulunan firçali, iticili ve binicili temizlik makinelerimizin tamir ve bakimini kendi bünyemizde gerçeklestiriyoruz. Temizlik personelimizden 4 arkadasimiza ayni zamanda sertifikasyon saglayarak usta unvani verdik. Kendi kurdugumuz atölyemizde araçlarin tamirini ve bakimini yaparak yeniden hizmete aldik. Bu sayede yaklasik 4 milyon TL’lik bir tasarruf elde etmis olduk” diye konustu.

EGO Rayli Sistemler Daire Baskanligi Temizlik Birimi Proje Sorumlusu Semih Kurtulus ise “Depolarimizda atil durumda bulunan ve sadece firça fonksiyonu gören makinelerin ihtiyaçlari dogrultusunda temizlik makinesine dönüstürülmesi konusunda bir çalisma baslattik. Kullanilamaz durumda olan makineleri geri dönüsüm projemiz sayesinde daha fonksiyonel ve kullanilabilir hâle getirdik. Makinelere temizleme, firçalama ve vakumlama özellikleri kazanirdik. Yenisini almak yerine geri dönüsüm yaparak hem maddi olarak kazanç sagladik hem de atölyede yetistirdigimiz personeller ile birlikte hizmet ve bakim sürecinde kendi bünyemizde yapabilir hâle geldik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA