29 Yillik Çay Ocagi Ile Önce Çocuklarini, Simdi Torunlarini Okutuyor

Aksaray’da 29 yildir islettigi çay ocaginda günde 2 bin 500 çay satarak 3 çocugunu okutan Mevlüt Kiliç, simdi de torunlarini okutmak için var gücüyle çalismaya devam ediyor.

29 Yillik Çay Ocagi Ile Önce Çocuklarini, Simdi Torunlarini Okutuyor
Aksaray’da 29 yildir islettigi çay ocaginda parasi olana da olmayana da çay vererek günde yaklasik 2 bin 500 çay satan Mevlüt Kiliç (51), müsterileri tarafindan “Gariban babasi Mevlüt” diye aniliyor. Önceden berberlik yaparak geçimini saglayan Kiliç, 29 yil önce açtigi çay ocagiyla kisa sürede esnaflar tarafindan tanindi. 3 çocugunu kazandigi çay parasiyla okutan Kiliç, oglunun yurt disina gitme isteginin ardindan mevcuttaki berber dükkanini kapatarak 86 esnafin dükkanina çay hizmeti sunmaya devam etti. Bulundugu is hani ve çevresindeki esnaflarin yani sira cami çikislarinda davet ettigi müsterilerine hizmet veren Mevlüt Kiliç, müsterileri ile kurdugu bagi da sevecen yapisiyla korumaya devam ediyor. Çocuklarini okutup meslek sahibi yapan Kiliç’in simdiki hedefi ise torunlarinin egitimine destek vermek.

Çocuklarini okuttugunu ve simdi torunlari için çalistigini belirten Mevlüt Kiliç, “29 yildir bu çay ocagini isletmekteyim. Önce berberim de vardi. Oglum yurt disina gittigi için berberimi kapattim. Su anda çay ocagindayim, 29 yildir isletiyorum. Yani Allah’a sükürler olsun islerimiz iyi, sabah namazimizdan sonra cami cemaatimizle isletmemizi açiyoruz. Çay satislarimiz devam ediyor. 86 tane esnafim var sabit. Allah onlardan da razi olsun. Sürekli belirli bir satisim var. Günde 2 bin 500 civarinda çay satiyorum. O isimle de Allah’a sükürler olsun ki çocuklarimi okuttum. Simdi de hedefimde torunlarim var. Nasip olursa torunlarimi da okuttuktan sonra babalik görevimizi de tamamlayacagiz. Nasip kismettir, bu çay isine basladigimizda bir zevki vardi. Gönül isi var, içerideki müsterilerimiz de bundan kaynaklaniyor. Sevecen bir yapim oldugu için içeride sabit 300-400 müsterim var. Bu iste 50 küsuru devirdik. Bundan sonra da Cenab-i Hakk saglik sihhat verdikçe, ömrümüz uzun olursa islerimize devam edecegiz” dedi.

Garibanlarin harçligini dahi Mevlüt Kiliç’in verdigini belirten Hamit Aktas (56), “Mevlüt Bey’i 10 senedir tanirim. Sabahtan aksama kadar buranin müsterisiyiz. Geliyoruz, sicak çayimizi içiyoruz. Güler yüzle karsilasiyoruz. Hizmetinden memnunuz. O tüm garibanlarin babasi. Ben burada sahit oluyorum. Garibanlari idare ediyor. Çayina, kahvesine, harçligina kadar veriyor. 10 senedir sabah namazina gelmeden önce buraya ugruyoruz. Burada sicak çayimizi içiyoruz, ondan sonra camimize gidiyoruz” diye konustu.

20 yildir Mevlüt Kiliç’in müsterisi olan Rüstem Akkus (48), “Sabah erkenden Mevlüt agabeyin buraya geliriz. Sabah geldigimizde çayimizi sohbetimizi yapariz. Tüm arkadaslarimizla gelir sohbetimizi yapariz. O gariban babasi, çaylar sirketten. Parasi olan da içiyor, olmayan da içiyor. Hiç eyvallah demiyor, herkesin içmesi serbest diyor. Allah razi olsun. 20 senedir tanirim. Her sabah bazen camiye, bazen buraya gelirim. Es dost geliriz. Sabah geliriz, gideriz. Aksam yine bir araya geliriz” dedi.

Kaynak: İHA