Tayland'da Batan Gemideki Denizciler Için Umutlar Tükeniyor

Tayland donanmasina ait batan gemideki kayip 17 mürettebati arama çalismalari 6. günde de devam ediyor.

Tayland'da Batan Gemideki Denizciler Için Umutlar Tükeniyor
Tayland donanmasina ait HTMS Sukhothai isimli 105 mürettebatli donanma gemisinin geçtigimiz Pazar günü Tayland Körfezi’nde batmasi sonucu kaybolan 17 denizciyi arama kurtarma çalismalari 6. günde devam ediyor. Tayland Donanma Sözcüsü Pokkrong Monthatpalin, Tayland Deniz Kuvvetleri’ne ait 105 mürettebati tasiyan geminin batmasinin ardindan toplam 76 denizcinin kurtarildigini ve hayatini kaybeden 12 kisiden 6’si için kimlik tespit çalismalarinin sürdügünü açikladi.

Kayip 17 denizci için arama kurtarma çalismalarina denizden, havadan ve karadan yürütülen ortak operasyonla devam edildigini belirten Monthatpalin, HTMS Sukhothai gemisine ulasmak için de 100 milyon Baht (yaklasik 53 milyon YTL) bütçe olusturuldugunu ifade etti.

Dalgiçlar tarafindan yapilan su alti incelemesinde geminin yalnizca 40 metre derinlige battigini ve bu nedenle sudan çikarilmasi gerektigini söyleyen Monthatpalin, ayrica geminin sudan çikarilma operasyonuna tüm mürettebata ulasildiktan sonra baslanacagini aktardi.

Cenaze töreni düzenlendi

Yasanan kazada hayatini kaybeden 6 asker için Sattahip Askeri Üssünde geçtigimiz Persembe günü cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Tayland Basbakani Prayut Chan-o-cha ve Deniz Kuvvetleri Komutani Choengchai Chomchoengpaet de katilirken, askeri törenin ardindan dini tören düzenlendi.

Ayni gün yarali askerlerin bulundugu hastaneyi de ziyaret eden Basbakan Chan-o-cha, yaralilarin durumlari hakkinda bilgi alirken hasta yakinlarina da moral konusmasi yapti.

Japonya Deniz Kuvvetleri’nden bassagligi mesaji

Japonya Deniz Kuvvetleri Amirali Sakai Ryo, Tayland Kraliyet Donanmasina ait HTMS Sukhothai gemisinin batmasina iliskin yayinladigi mesajda, yasanan trajik olayi üzüntüyle ögrendiklerini belirtirken Tayland donanmasina ve halkina bassagligi dileklerini iletti.
Kaynak: İHA