Nepal'de Serbest Birakilan Seri Katil Sobhraj Fransa'ya Döndü

Nepal Yüksek Mahkemesi tarafindan serbest birakilan Fransiz vatandasi seri katil Charles Sobhraj, Fransa’ya döndü.

Nepal'de Serbest Birakilan Seri Katil Sobhraj Fransa'ya Döndü


Nepal’de geçtigimiz Çarsamba günü saglik durumu ve yasi gerekçe gösterilerek Yüksek Mahkeme tarafindan serbest birakilan ve “Serpent katili” olarak da bilinen 78 yasindaki seri katil Charles Sobhraj, Fransa’ya döndü. Sobhraj’in avukati Isabelle Coutant-Peyre müvekkilinin iyi ve artik özgür bir birey oldugunu ifade ederken, "Nepal’e karsi sikayette bulunacak çünkü aleyhindeki tüm dava uydurmaydi" dedi.

Nepal’de 2003 yilindan bu yana tutuklu bulunan Sobhraj’in avukati tibbi tedaviye ihtiyaci oldugu gerekçesiyle serbest birakilmasi talebiyle mahkemeye dilekçe göndermisti. Yüksek Mahkeme Sözcüsü Bimal Paudel yaptigi açiklamada, Sobhraj’in serbest birakildigini dogrulayarak mahkeme kararinin davayla ilgili durusma tamamlandiktan sonra verdigini söylemisti. Mahkeme belgelerine göre daha önce de kalp ameliyati olan Shobraj’in tekrar açik kalp ameliyati olmasi gerekiyor.

Idama mahkum edilmisti

1944’te Vietnam’da dogan; annesi Vietnamli, babasi ise Hindistanli olan 78 yasindaki Fransa vatandasi Sobhraj, 1975’te Nepal’e girmek için sahte pasaport kullanmak ve 29 yasindaki ABD vatandasi Connie Jo Boronzich ile Kanadali 26 yasindaki kiz arkadasi Laurent Carriere’i öldürmekten suçlu bulunmustu. 21 yildir Katmandu Merkez Hapishanesi’nde tutulan Shobraj, Boronzich’i öldürmekten 20 yil, Carriere’i öldürmekten ise müebbet hapis cezasi almisti.

Shobraj, 1970’li yillarda Güneydogu Asya gezisine çikmis burada cinayet dahil birçok suça karismisti. Sobhraj, Tayland, Nepal ve Hindistan’da özellikle gezgin turistleri hedef almisti. Turistlerle arkadas olan Sobhraj’in onlara uyusturucu verdikten sonra esyalarini ve kimlik kartlarini çaldigi ortaya çikmisti. Sobhraj’in öldürdügü kisilerin cesetlerini ise ortadan kaldirdigi belirtilmisti.

Sahte kimliklerle seyahat eden Sobhraj’in Güney Asya’da en az 20 cinayet isledigi tahmin ediliyor. Yalnizca Tayland’da 14 cinayet isledigi kaydedilen Sobhraj 1976’dan 1997’ye kadar Hindistan’da hapis yatmis, 2003 yilinda Nepal’de tekrar tutuklanmisti. Sobhraj’in 4 kez hapishaneden kaçtigi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA