Gelecegin Güzellik Mimarlari Hayal Güçleri Ile Sinirlari Zorladi

Saç Bakimi ve Güzellik Hizmetleri Programinda okuyan ögrencilerin 2 yil boyunca hazirlandiklari ve hayal güçlerini zorlayarak ortaya çikardiklari 35 fantastik saç ve makyaj, hazirlanan sov ile profesyonel bir defileye dönüstü.

Gelecegin Güzellik Mimarlari Hayal Güçleri Ile Sinirlari Zorladi
Istanbul Aydin Üniversitesi Saç Bakimi ve Güzellik Hizmetleri Programi ögrencilerinin hayal güçlerini ve iç dünyalarini kullanarak tasarladiklari “Fantastik Saç ve Makyaj Show” defilesi farkli saç ve makyaj tasarimlarini ayni sahnede bulusturdu. Ögrencilerin hem yeteneklerini hem de sovlarini sundugu defile izleyicilerden büyük begeni toplarken güzellik dünyasi için de yeni ve farkli örnekler olusturdu.

12 yildir gelenek hale gelen bir etkinlik

12 yildir geleneksel hale gelen defile hakkinda ögrencilerin üretim yeteneginin ortaya çiktigi bir etkinlik oldugunu söyleyen IAÜ Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Saç Bakim ve Güzellik Hizmeti Program Baskani Leyla Cesaret Ergül, “Ikinci sinif ögrencilerinin birinci siniftan itibaren aldiklari egitimler dogrultusunda hünerlerini sergiledikleri bir etkinlik. Çünkü meslegimiz üretme yetenegimizin olmasi gerektigi bir meslek. Ögrencilerin aldiklari egitimle yeteneklerini birlestirerek fantastik bir sov sergileyecekler. Biraz yorgunluk oluyor ama ortaya çok güzel tasarimlar çikiyor. Sadece saç, makyaj diyoruz ama kostüm de bunun içine giriyor. En sonda da usta bir podyum mankeni gibi de bu emeklerini çok güzel lanse edebiliyorlar. Etkinlik öncesi yetenekleri dogrultusunda ögrencilerimizi gruplastiriyoruz. Kimisi makyajda kimisi saçta kimisi de kostüm ile ilgileniyor. Tasarimlarini eldeki materyalleri kullanarak ve az maliyetle olusturma çalistik. Böylelikle sürdürebilir ve geri dönüstürebilirlige katki saglamaya çalisiyoruz” dedi.

“Hayallerimizi ve çabamizi bu defile ile gösteriyoruz”

Bölüm ögrencisi Öykü Aydogan ise yaptiklari tasarimlarla ilgili olarak “hayallerimizi ve çabalarimizi” sergiliyoruz dedigi defile için “Hepimiz çok heyecanliyiz” yorumunda bulundu. Aydogan, “Bizler için güzel bir gün çünkü uzun zamandir istedigimiz bir makyaj sovumuz var ve hepimiz heyecanliyiz. Bugünü hakkiyla verebilmek için uzun zamandir çok ugrastik gerekirse islerimize bile gitmedik. Hayallerimizi ve çabalarimizi kattigimiz meslegimiz için bugüne kadar yaptiklarimizi bu sovda göstermek için buradayiz. Bunun amaci da diger bu bölümden esinlenerek okumak isteyen tüm ögrencilere bir destek olmak. Biraz gösteris ve abarti hiçbir seyin önünü kapatamaz, bence en iddiali benim bugün” diye konustu.

Kaynak: İHA