Ukrayna'ya Destek Konferansinda Yaklasik 1 Milyar Euro Toplandi

Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenen "Ukrayna Halkiyla Dayanisma" konferansinda yaklasik 1 milyar euro toplandi.

Ukrayna'ya Destek Konferansinda Yaklasik 1 Milyar Euro Toplandi


Fransa’nin baskenti Paris’te "Ukrayna Halkiyla Dayanisma" konferansi düzenlendi.

Fransa Disisleri Bakani Catherine Colonna yaptigi açiklamada, konferansta Ukrayna’ya destek için yaklasik 1 milyar euro toplandigini belirterek, söz konusu destegin 46 ülke ve 24 uluslararasi kurulus tarafindan taahhüt edildigini aktardi. Colonna, söz konusu paranin 445 milyonun enerji, 25 milyonun su, 38 milyonun gida, 17 milyonun saglik ve 22 milyonun ulasim giderleri için harcanacagini ifade ederek, geri kalan 493 milyonluk kismin ise su an için nerede kullanilacagina karar verilmedigini açikladi.



“Rusya, Ukrayna’ya diz çöktürmek için sivil altyapiyi yok etmeyi amaçlayan bir strateji seçti”

Konferansin açilis konusmasini yapan Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Rusya’nin bombardimanlarini savas suçu olarak nitelendirerek, Rusya’nin sahada geriledigini aktardi. Rusya’nin askeri zayifliklari nedeniyle sivil altyapiyi hedef aldigini ifade eden Macron, “Rusya, Ukrayna’ya diz çöktürmek için sivil altyapiyi yok etmeyi amaçlayan bir strateji seçti. Hedef açik, askeri yenilgilere siviller arasinda terör yayarak yanit verin, cepheyi koruyamadigi için cepheyi kirmaya çalisin" dedi.



Zelenskiy, 800 milyon euro talep etmisti

Konferansa video konferansla katilan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nin kis bitine kadar Avrupa ülkelerinden acil elektrik ithalatina ihtiyaci oldugunu ifade ederek, "Bu yaklasik 800 milyon euroya mal olacak fakat bu elektrik kesintisinin maliyetinden daha az" dedi.

Kaynak: İHA