Rüsvet Sorusturmasinda Aranan Eski Besiktas Belediye Baskani Hazinedar Yakalandi

Besiktas Belediyesindeki ’rüsvet’ sorusturmasi kapsaminda firari eski Belediye Baskani Murat Hazinedar Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalandi. Hazinedar’in, ilerleyen saatlerde sorusturmanin yürütüldügü Istanbul’a getirilmesi bekleniyor.

Rüsvet Sorusturmasinda Aranan Eski Besiktas Belediye Baskani Hazinedar Yakalandi
Emniyet kaynaklarinin verdigi bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturmada, "suç islemek amaciyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak, irtikap ve rüsvet" suçlarini isledigi tespit edilen Besiktas Belediyesinin eski yönetimine operasyon baslatilmisti. Savcilik talimatiyla harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube ekipleri, haksiz mal edinme, çikar amaçli suç örgütü kurma ve yönetme gibi suçlamalar nedeniyle baslatilan sorusturma çerçevesinde, eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar, eski Baskan Yardimcilari Rifat Örnek, Hüseyin Avni Sipahi ve mevcut Ilçe Zabita Müdürü Selçuk Bartinli’nin da aralarinda bulundugu 17 süpheli hakkinda yakalama karari çikarilmisti. Istanbul, Çanakkale, Ordu ve Ankara’da es zamanli operasyon gerçeklestirilen operasyonlarda, 16 kisi gözaltina alinmisti.

Firari olarak aranan eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar da aksam saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi. Hazinedar’in, ilerleyen saatlerde sorusturmanin yürütüldügü Istanbul’a getirilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA