Ukrayna'nin Wagner Grubunun Luhansk'taki Karargahini Vurdugu Öne Sürüldü

Ukrayna Luhanks Bölge Idaresi Baskani Sergiy Hayday, Luhansk bölgesine bagli Kadiivka kentindeki Rus parali asker grubu Wagner’in karargahinin vuruldugunu iddia etti.

Ukrayna'nin Wagner Grubunun Luhansk'taki Karargahini Vurdugu Öne Sürüldü


Ukrayna’nin topraklarini geri kazanmak için Rus güçlerine yönelik saldirilari devam ederken, Ukrayna güçleri Luhansk bölgesindeki Kadiivka kentinde bulunan Rus parali asker grubu Wagner’in karargahini vurdugu iddia edildi. Ukrayna Luhanks Bölge Idaresi Baskani Sergiy Hayday sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Kadiivka’da, Wagner Grubu’nun genel merkezinde bir seyler patladi" ifadelerini kullanarak, Wagner’in karargahi oldugu öne sürülen ve harabeye dönen binanin fotograflarini paylasti.

Karargahin patlatilmasindan sonra birçok Wagner üyesinin olay yerinde öldügünü söyleyen Hayday, yaralilarin da kurtulma sansinin az oldugunu öne sürerek, "Hayatta kalmayi basaranlarin en az yüzde 50’sinin tibbi yardim almadan ölecegine eminim. Çünkü teçhizatlari Luhansk’ta çalindi ve cephe önündeki yaralilarin Luhansk’a götürülmesi gerekiyor. Birçogu bunu basaramiyor" dedi.

Eski bir restoran isletmecisi ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in yakin arkadasi Yevgeny Prigozhin tarafindan kurulan Rus parali asker grubu, defalarca savas suçlari ve insan haklari ihlalleriyle suçlandi. Wagner, daha önce Kirim, Suriye, Libya, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde konuslandirilmisti.
Kaynak: İHA