Tavsanli'da Üretilen Kablosuz Egim Ölçer Cihazi Tanitildi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Tavsanli Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Bölüm Baskani Ögretim Görevlisi Eren Gül’ün yürütücüsü oldugu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu projesi çerçevesinde gelistirilen "Kablosuz fark egim ölçer cihazi", Tavsanli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde saglik personeline tanitildi.

Tavsanli'da Üretilen Kablosuz Egim Ölçer Cihazi Tanitildi
DPÜ ve Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) isbirligiyle gerçeklesen projede, elektronik, bilgisayar, yazilim, haritacilik, biyomedikal ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarinin bir arada yer aldigi disiplinler arasi ekip çalismasi yürütüldü.

Ögretim Görevlisi Eren Gül’ün yürütücülügünü yaptigi projede Tavsanli Meslek Yüksekokulundan Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Çelik, Ögretim Görevlisi Dr. Ahmet Uslu, Ögretim Görevlisi Bahadir Çokçetin ve Ögretim Görevlisi Deniz Kaptan ile KSBÜ Tavsanli Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Ögretim Görevlisi Okan Üzer arastirmaci olarak yer aliyor.

Proje ekibi tarafindan gerçeklestirilen tanitim toplantisina Tavsanli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik, Tavsanli Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Sabahattin Altintas, Hastane Idari ve Mali Hizmetler Müdür Yardimcisi Ismail Ceylan, Fizyoterapist Mehmet Fatih Sanver ve Uzm. Dr. Emre Sahin ile Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programi ögrencisi Ahmetcan Sayla katildi.

Cihazin özellikleri Online olarak toplantiya katilan Eren Gül, cihazi tanitarak sorulari yanitladi. Yapilan ölçümler, gelistirilen "Egimolcer" isimli mobil uygulama üzerinden de görüntülenebiliyor. Sunum sonrasinda Bashekim Altintas, cihazin fizik tedavide kullanimi açisindan olumlu degerlendirmelerde bulunarak proje ekibini tebrik etti ve duydugu memnuniyeti bildirdi.

Prof. Dr. Çelik ise misafirperverlikleri dolayisiyla Bashekim Altintas ve katilimcilara tesekkür ederek, disiplinler arasinda gerçeklesen proje dolayisiyla proje ekibini tebrik etti ve basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA