Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin'dan, Yenikapi'daki Kayseri Tanitim Günleri Için Çagri

Yenikapi’da, Kayseri’nin 16 ilçesinin tarihi ve dogal güzelliklerinin tanitildigi Kayseri Tanitim Günleri basladi. Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 11 Aralik’a kadar devam edecek olan tanitim günlerine Istanbullulari davet etti.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin'dan, Yenikapi'daki Kayseri Tanitim Günleri Için Çagri
Kayseri’nin 16 ilçesinin tarihi, dogal güzellikleri, gastronomisi ve turizm potansiyelinin tanitildigi Kayseri Tanitim Günleri Yenikapi Etkinlik Alani’nda basladi.

Kayseri’nin mutfak lezzetlerinden, ilçelerine, turizm degerlerinden sehrin kültürel mirasina kadar pek çok alanda yapilacak tanitimlar için stantlar hazirlandi. Talas Belediyesi de Kayseri Tanitim Günleri’nde standini açti. Tarihi mekanlariyla öne çikan ilçenin standinda, Tarihi Osmanli Kültür Sokagi’nin 3 boyutlu maketi yer aldi. Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, tanitim günlerine gelen vatandaslari kendilerine ayrilan alanda agirlayarak sohbet etti. Yalçin, 11 Aralik tarihine kadar devam edecek olan Kayseri Tanitim Günlerine tüm Istanbullulari davet etti.

“Talas’in en önemli özelligi tarihi mekanlarinin fazla olmasi”

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Talas Belediyesi olarak kendimize ait alanda Talas’i hatirlatmaya çalistik. Talas’in en önemli özelligi tarihi mekanlarinin fazla olmasi. Kiliseleri, camiler, konaklari ve tas sokaklari. Bu nedenle de öne çikardigimiz obje bu sekilde. Bitkisiyle, topragiyla, tasiyla, Ali Dagi’yla, yamaç parasütüyle Kayseri’nin önemli bir merkez ilçesi. Istanbul’da yasayan herkesi 4 gün açik olacak tanitim günlerinde bir araya gelmeye davet ediyoruz. Basimizin üstünde misafir edecegiz” dedi.

“Kayseri’ye geldiklerinde Talas’a davet ediyoruz”

Istanbullulari Talas’a davet eden Yalçin, “Talas olmazsa olmaz. Mutlaka Kayseri’ye geldiklerinde Talas’a davet ediyoruz. Talas’ta misafir etmekten onur duyariz. Kayseri’nin yeme içme mekanlarinin oldugu yer. 300’ün üzerinde kafe ve restoran var. Gece gündüz hayatin devam ettigi bir yer. Hem kültürel açidan kütüphaneleriyle hem de mekanlariyla gece gündüz yasayan bir ilçemiz. Bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA