Rektör Çiftçi; 'Saglik Bilimleri Alaninda Insana Ve Topluma Katki Saglayacak, Deger Katacak Yeni Projelere Imza Atacagiz'

Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, "Üniversitelerin egitim-ögretim faaliyeti disinda günümüzde bir diger hedefleri ise inovasyon, arastirma-gelistirme ve toplumsal katkidir. ÇAKÜ üretiyor ve deger katiyor. Saglik bilimleri alaninda da insana ve topluma katki saglayacak, deger katacak yeni projelere imza atacagiz” dedi.

Rektör Çiftçi; 'Saglik Bilimleri Alaninda Insana Ve Topluma Katki Saglayacak, Deger Katacak Yeni Projelere Imza Atacagiz'
Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde (ÇAKÜ) saglik alaninda devam eden akademik çalismalarin, egitim ögretim ve kalite süreçlerinin, öncelikli alanlarda multidisipliner formatta atilacak adimlarin ve gerçeklestirilecek projelerin degerlendirildigi toplanti ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantiya Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Erdem, Prof. Dr. Hüseyin Odabas, Akademik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Sebnem Kusvuran, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Özcan Özkan, Eldivan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bayram Cemil Bilgili, Saglik Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Nazan Kaytez ve Çerkes Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Gör. Bedri Eminsoy da katilim sagladi.

Toplantida konusan Rektör Çiftçi, Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin birkaç odak noktasi bulundugunu ve bu odak noktalarinin birinin de saglik bilimlerinin yer aldigini ifade eden Rektör Çiftçi, “Biz saglik alaninda var olan potansiyelimizi en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz. Bu noktada saglik bilimleri ile ilgili bölüm ve programlarin yer aldigi Saglik Bilimleri Fakültesi, Eldivan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çerkes Meslek Yüksekokulu, Dis Hekimligi Fakültesi, Agiz ve Dis Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi ve Saglik Bilimleri Enstitüsü arasinda güçlü bir koordinasyon olusturarak mevcut potansiyelimizin daha etkin ve üretken olmasini saglayacagiz. Üniversitelerin egitim-ögretim faaliyeti disinda günümüzde bir diger hedefleri ise inovasyon, arastirma-gelistirme ve toplumsal katkidir. ÇAKÜ üretiyor ve deger katiyor. Saglik bilimleri alaninda da insana ve topluma katki saglayacak, deger katacak yeni projelere imza atacagiz” dedi.

Toplanti, yöneticilerin talep ve önerilerini iletmesi ve sunulan görüslerin degerlendirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA