Cins Kedisi Tek Seferde 10 Tane Yavruladi, Büyük Sevinç Yasadi

Bursa’da cins kedi besleyen ailenin kedileri tek batimda 10 tane yavruladi. Aile büyük sevinç yasadi.

Cins Kedisi Tek Seferde 10 Tane Yavruladi, Büyük Sevinç Yasadi
Nilüfer ilçesinde yasayan Dilek ve Erkan Yagisan çiftçi; dünyanin en büyük evcil kedi irki olarak gösterilen Maine Coon cinsi bir çift kedi sahiplendi. Türkiye’de nadir olarak bilinen kedilerine gözü gibi bakan aile kedilerinin hamile oldugunu ögrenmesiyle sevinçleri iki kat artti. Yagisan çifti, veterinerde kedilerinin tüm bakimlarini yaptirdi ve dogum gününü beklemeye basladi.

Bir sabah kalktiklarinda kedilerinin bir batinda 10 tane yavruladiklarini gördü. Aile yavru ile büyük bir sevinç yasadi. Yagisan, bu kedi cinsi hakkinda arastirma yapip kedinin tek batinda 10 tane yavru yapmasinin çok nadir görülen bir durum oldugunu ögrendi.

Anne kedinin 10 yavrusuna iyi bakmasini isteyen aile onu sürekli takviye gidalarla besliyor. Cins kedinin 10 tane yavruladigini duyan ailenin dost ve akrabalari kedilerden sahiplenmek için siraya girdi.

Ilk kez bir kedinin 10 tane yavruladigini gördügünü ifade eden Erkan Yagisan, "Bundan 3 yil önce maine coon cinsi, bir çift kedi sahiplendik. Kedimiz bir kaç kez yavruladi. Bunlarda 3-4 yavru dünyaya getirdi. Son kez yavruladiginda 10 tane kedi dünyaya getirdi. Biz bir kedinin tek seferde bu kadar yavru yapacagini tahmin etmemistik. Bu kediler cins ve Türkiye’de nadir bulunuyor. Anne 10 tane yavrusuna bakmakta zorlaniyor. Biz anneye sürekli vitamin ve kalsiyum takviyesi yapiyoruz. Çok sükür yavrulardan hiç kayip olmadi. Duyan sahiplenmek için siraya giriyor" dedi.

Kaynak: İHA