Baskan Sari Açiklamasi 'Çocuklarimiza Millî Tarihimiz Iyice Ögretilmeli'

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Uzun ömürlü bir devlet ve millet olmak için gelecegin büyükleri olan çocuklarimiza tarih sevgisi ve bilgisi verilmeli; bilhassa millî tarihimiz iyice ögretilmelidir” dedi.

Baskan Sari Açiklamasi 'Çocuklarimiza Millî Tarihimiz Iyice Ögretilmeli'
Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, anaokullarini ziyaret ederek ögrencilere boyama kitabi ve boya kalemlerinin içerisinde bulundugu bir set hediye etti. Ögretmen ve ögrencilerle bir araya gelen Baskan Sari’ya minikler yogun ilgi gösterdi. Çocuklarla beraber boyama yapan Baskan Sari, hazirlattigi bu boyama kitaplari ile çocuklarin hem eglenip hem tarihini, ecdadini ögrenmelerini hedefledigini ifade etti.



“Çocuklarimiza tarih sevgisi ve bilgisi verilmeli”

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Bir sehri gelecege tasirken geleneklerinden koparmamalisiniz. Amasya’mizin tarihi mirasi ve yetistirdigi sahsiyetleri minik yavrularimiza tanitmak için yaptigimiz bu çalismayi çok önemsiyorum. Bu proje çerçevesinde ziyaret ettigimiz anaokullarinda yavrularimizla bulustuk. Firsat buldukça ögretmen ve ögrencilerle yakin iliski içerisinde olmak bizleri ziyadesi ile mutlu eden bir hadise. Amacimiz bir yandan miniklerimizin yüzünü güldürürken diger yandan da tarihimizi ögrenmelerine katki saglamak. Çünkü uzun ömürlü bir devlet ve millet olmak için gelecegin büyükleri olan çocuklarimiza tarih sevgisi ve bilgisi verilmeli; bilhassa millî tarihimiz iyice ögretilmelidir. Biz de bunun en eglenceli hali olan, hediye ettigimiz boyama kitabiyla ögrenmelerini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA